10.3 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

Detalii teribile despre moartea fetiței din Timiș. Acuzații grave la adresa asistentei maternale care o avea în grijă

Au apărut detalii cumplite în cazul fetiței de 4 ani, din Timiș, care a murit după ce a căzut din pat în toiul nopții. Fratele copilei spune că femeia care avea grijă de ei îi supunea la tratamente inumane.
La mai bine de o lună de la tragedie, familia copilei care a decedat la domiciliul asistentei maternale, din localitatea Mașloc, județul Timiș, face acuzații grave.
De altfel, avocatul familiei a solicitat schimbarea încadrării în ceea ce o privește pe asistenta maternală din „loviri și alte violențe” în „lovituri cauzatoare de moarte”.
Certificatul medico-legal a arătat faptul că fetița în vârstă de 4 ani a suferit lovituri puternice la nivelul capului, iar pe corpul său au fost găsite mai multe urme de violență, inclusiv urme de legare la mâini.
Fratele copilei, cu doi ani mai mare, le-a spus apropiaților că el și sora lui erau bătuți în cazul în care nu făceau ceea ce spunea asistenta maternală.
Mai mult decât atât, erau forțați să mănânce anumite alimente, chiar dacă nu voiau. La scurtă vreme după ce acest caz a fost făcut public, fratele fetiței decedate și un bebeluș pe care femeia îl avea în grijă au fost predați unui alt asistent maternal.
Cu toate acestea, la domiciliul asistentei maternale se află în continuare un minor.
Totuși, ancheta bate pasul pe loc. Deși vorbim despre decesul unei fetițe de 4 ani, asistenta maternală a fost audiată doar o singură dată până în acest moment.

Amintim că tragedia s-a petrecut în luna decembrie a anului trecut, la nici 35 de kilometri de Timișoara. Fetița de 4 ani se afla în plasament la un asistent maternal din localitatea Mașloc.
După miezul nopții, în timp ce dormea, copila a căzut din pat, iar impactul cu solul i-a provocat o gâlmă la nivelul cefei.
Femeia de 71 de ani, care o îngrijea încă din luna Iulie, nu i-a dat mare importanță, mai ales ca fetița nu s-a plâns de dureri.
Ulterior, micuța a început să vomite și a intrat în stop cardio-respirator. Medicii chemați la fața locului nu au mai putut face decât să constate decesul.
Trupul copilei a fost transferat la Institutul de Medicină Legală unde medicii au stabilit că decesul a survenit în urma unei hemoragii craniene masive.
Totodată aceștia au descoperit mai multe echimoze pe corpul minorei, motiv pentru care se fac cercetări cu privire la rele tratamente aplicate minorului.

Alte subiecte :

20 de ani de Smithfield România, 4.600 de specialiști dedicați în a produce „Hrană bună. În mod responsabil.”

2024 marchează 20 de ani de la debutul operațiunilor Smithfield România și tot atâția de angajament continuu în formarea de cariere de succes. „De...

Prima ediție 2024 a Salonului Industriei Ușoare | FOTO-VIDEO

În perioada 21 - 25 februarie 2024, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește prima ediție din acest an a SALONULUI INDUSTRIEI UȘOARE, eveniment tradițional în rândul...

Citește și :