Desprins din filme: un bătrân din Timiș, aflat la un pas de a fi ucis a scăpat după ce s-a prefăcut că e mort

105

Un bărbat de 55 de ani din Timiş a fost condamnat în primă instanţă la nouă ani de închisoare pentru tentativă de omor şi tentativă de tâlhărie. Dosarul scoate la iveală că victima din acest caz a scăpat cu viaţă după ce a simulat că a murit.

Conform adevarul.ro, erau orele prânzului când victima, un bătrân de 70 de ani din localitatea Giulvăz, s-a trezit în casă cu un bărbat din localitate cu care obişnuia să facă lucrări în gospodărie şi cu care consuma din când în când alcool.

„În timp ce inculpatul şi persoana vătămată se aflau într-o încăpere a locuinţei, cel dintâi fiind aşezat pe un scaun iar persoana vătămată pe un pat, enervat din cauza faptului că persoana vătămată a refuzat să-i împrumute suma de doi lei pentru a-şi cumpăra ţigări, inculpatul s-a ridicat, s-a deplasat înspre persoana vătămată pe care a lovit-o cu palmele în zona feţei.

Mai apoi, inculpatul s-a urcat cu tot corpul peste persoana vătămată şi a luat o pernă cu dimensiunile de 100 x 80 cm pe care a aşezat-o pe capul persoanei vătămate (perna a acoperit în totalitate faţa acesteia), apăsând-o cu putere aproximativ două minute”, au arătat procurorii. Potrivit anchetei, în timp ce îi ţinea perna pe faţă, tâlharul îl ameninţa pe bătrân că îl omoară dacă nu-i dă bani, cerându-i să îi indice locul unde îşi păstrează economiile.

„La început, persoana vătămată a strigat că nu are bani după care a simţit că se sufocă”, au mai arătat procurorii.  La un moment dat, victima a reuşit să introducă o mână pe sub pernă şi a reuşit să respire. „După ce a luat aer, s-a decis să se prefacă că a murit, relaxându-şi corpul. A simţit că inculpatul a slăbit strânsoarea şi l-a auzit spunând: ‘Gata, l-am omorât!’. Când s-a simţit mai liberă, persoana vătămată l-a împins pe inculpat, acesta s-a speriat şi a fugit din locuinţă”, se mai arată în rechizitoriu, conform aceleiași surse.

După ce tâlharul a fugit, victima a alertat un vecin, care a plecat în urmărirea tâlharului. După ce a fost prins şi trimis în judecată pentru tentativă de omor şi tentativă de tâlhărie, bărbatul de 54 de ani a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Citeste mai mult: adev.ro/qwn22y

LĂSAȚI UN MESAJ