14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Designerul timișorean Ovidiu Hrin, singurul român aflat printre jurații unui important concurs de design din Seoul

Graficianul timișorean Ovidiu Hrin a fost invitat să jurizeze în cadrul unui important concurs din Asia. Concursul K-DESIGN AWARD urmează să premieze cele mai inovative lucrări artistice în designul grafic aparținând domeniului comunicării, designului de produs, dar și proiectarea spațiului.

Ovidiu Hrin este singurul român dintre cei 36 de jurați ai competiției, din țări precum Franța, Italia, Coreea de Sud, Canada, China, Danemarca ori Statele Unite ale Americii.

Initația a venit ca o surpinză plăcută, spune el: „A venit ca o surpriză foarte foarte plăcută și mă bucură că particip în cadrul unui concurs la un asemenea nivel”, spune designerul timișorean Ovidiu Hrin.

Nu este prima dată când acesta a fost invitat să jurizeze un asemenea concurs. În anul 2022 designerul s-a numărat printre cei 48 de jurați din peste 29 de țări, în cadrul competiției C-IDEA DESIGN AWARDS. Concursul s-a desfășurat în Australia. De asemnea, în 2021 a jurizat și Bienala de Design din Peru.

Ovidiu Hrin este o voce activă în industrie, atât în țară cât și în străinătate. Acesta a susținut, de-a lungul timpului, conferințe și ateliere pe tema design-ului grafic în cadrul evenimentelor de profil.

Lucrările sale au fost publicate în peste 100 de cărți și reviste internaționale dedicate designului. Lucrările sale au fost expuse, de-a lungul timpului, în cadrul unor expoziții din țări precum SUA, Japonia, Franța și are lucrări expuse și la Muzeul de Design din Zürich.

În 2001 a fondat studioul grafic Synopsis și este curatorul uneia dintre cele mai observate expoziții, TypopassageTM, „micro-muzeul” de artă tipografică situat sub Podul Tinereții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

SACI 2024, manifestare științifică de anvergură internațională la UPT, cu invitați de pe patru continente

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit, deschiderea oficială a celei de-a XVIII-a ediții a simpozionului internațional SACI (Symposium on Applied Computational...

1 iunie – Ziua Internațională a Copilului în Muzeu

Muzeul Satului Bănățean Timișoara sărbătorește copilăria printr-o serie de evenimente cultural-educative care au în prim plan copiii. Astfel, vineri, 31 mai 2024 între orele 14...

Citește și :