Descoperiri arheologice, odată cu lucrările de reabilitare ale bulevardului Cetății

54

13 morminte din perioada medievală târzie a Timişoarei au fost descoperite pe traseul liniei de tramvai 4, pe bulevardul Cetăţii. Lucrările de reabilitare pe acest tronson au fost sistate, în august, pentru a face loc arheologilor.

Totuşi, săpăturile nu au dus la întârzierea proiectului, dă asigurări viceprimarul Ruben Laţcău: „Pentru noi, această descoperire nu a reprezentat o întârziere pentru proiectul per ansamblu, pentru că am continuat lucrul pe alte fronturi, am deschis practic bucata dinspre Gheorghe Lazăr până în Torontalului. Lucrările avansează foarte repede, deja pe anumite segmente au fost amplasate noile linii de tramvai, fundaţia a fost refăcută aproape pe întreg tronsonul care a fost deschis deja. Suntem în grafic, aş estima lucrurile undeva la 20-30% şi suntem în grafic. În acest moment, nu avem niciun risc de întârziere. Putem să vorbim despre primul proiect unde am avut sit arheologic neplanificat în care această descoperire de sit argheologic nu ne-a încurcat pe calendar, am reuşit să menţinem ritmul lucrărilor”.

Bulevardul Cetăţii a intrat în şantier la finalul lunii iunie, iar lucrările ar trebui încheiate până în 2023. Valoarea acestora este de aproximativ 17 milioane de euro, bani din bugetul local

LĂSAȚI UN MESAJ