9.8 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

Descoperă-ți orașul, descoperă-i poveștile

Timișoara nu este doar un loc pe hartă, ci o poveste vie care evoluează în fiecare clipă! Este un spațiu plin de energie și intersectări, un loc care trăiește și respiră istorie. Cunoașterea acestei povești este a fi cu adevărat parte din pulsul orașului.
Cu scopul de a oferi timișorenilor șansa de a afla detalii mai puțin cunoscute despre istoria și cultura locului în care trăiesc, Organizația de Management al Destinației (OMD) Timișoara va organiza, pe tot parcursul anului 2024, o serie de tururi ghidate tematice destinate locuitorilor orașului sub denumirea „Descoperă-ți orașul!”. Întrucât viața ne poartă înainte cu viteză, am creat această campanie special pentru toți timișorenii care adesea trec pe lângă locuri bogate în povești, fără să le observe. Este timpul să ne oprim, să privim în jur și să descoperim frumusețea Timișoarei prin tururile noastre.
Această campanie se va desfășura săptămânal pe tot parcursul anului viitor, oferind timișorenilor șansa de a explora locuri încărcate de istorii și tradiții. Persoanele interesate sunt invitate să se înscrie la tururi, fiecare cu tematici diferite și o durată de două ore și jumătate.
Primul tur, care se va desfășura în 30 decembrie, se numește „Timișoara esențială” și poate fi descris ca o plimbare în timp, care ne poartă din anii 1300 până în prezent, parcurgând perioadele Regatului Maghiar, ale Imperiului Otoman, ale celui Habsburgic și Austro-Ungar, ale Regatului României și până în zilele noastre. Spațial, el va cuprinde piețele Libertății, Sf. Gheorghe, Unirii, Victoriei și Bastionul Theresia. Turul va fi gratuit, iar numărul participanților va fi limitat la 30 de persoane.
Detaliile despre tur și înscriere se pot găsi pe pagina de Facebook a OMD Timișoara, Visit Timișoara:
https://www.facebook.com/visit.timisoara.tm.
Campania “Descoperă-ți orașul!” în Timișoara este susținută de PPC Energie, contribuind la conectarea noastră cu istoria și cultura orașului.

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :