Derbyul timișorean a fost tranșat în prelungiri!

155

ACS Poli a spart gheața în acest campionat în derbyul local cu Ripensia. Fosta prim-divizionară a fost condusă cu 0-1 și 1-2 dar a închis tabela la 3-2 în minutul 94.

Primul derby timișorean din Liga a 2-a s-a încheiat neașteptat în minutele de prelungire, 2-3. Ripensia și ACS Poli au oferit cel mai spectaculos joc al etapei a treia din liga secundă. Un meci cu cinci goluri, două bare și numeroase ocazii, respectiv un gol decisiv marcat în minutul 4 al prelungirilor au reprezentat rețeta acestui joc.

Gazdele au deschis scorul extrem de rapid, practic la prima oportunitate. Era minutul 4 când Ungureanu a deschis scorul cu destul noroc. A fost o lansare la limita ofsaidului pentru Monea dar Bocșan l-a blocat în ultima secundă iar mingea a ricoșat fericit în piciorul lui Ungureanu care a înscris cu ușurință. Oaspeții de astăzi au avut șansa de a egala dar Drăghici a nimerit bara. Imediat după pauză, Bîrnoi și Velcotă au ratat fiecare deși îl mai aveau în față doar pe portarul Ripensiei.

Golul avea să pice în poarta lui Dobre în minutul 55, autor Bîrnoi, după o preluare în care a pus pe picior greșit întreaga defensivă a Ripensiei. Ripensia a răspuns peste șase minute prin Dumiter, după ce Zaluschi ratase în prealabil o ocazie mare. Gazdele partidei puteau închide jocul cu 20 de minute înainte de final, Ungureanu a nimerit bara din mijlocul careului și apoi a ridicat ”zmeul”.

Au marcat poliștii în minutul 77 prin experimentatul Drăghici cu reușita de 2-2. Și tot ACS-ul avea să puncteze încă o dată atunci când toată lumea era mulțumită de rezultatul de egalitate. Golda a marcat golul decisiv cu un șut sănătos în minutul 4 al prelungirilor și a adus victoria; primul succes pentru fosta prim-divizionară în acest sezon. Poli adună 4 puncte și o egalează pe Ripensia în clasamentul provizoriu al Ligii a 2-a.

Ripensia: Dobre – Popa, Burdeț, Apro, C. Toma – Stoi (59 – M. Toma), Anghelina, Ungureanu, Monea – Bădăuță (53 – Zaluschi), Dumiter.

ACS Poli: Contra – Podină, Basic, Bocșan, Haruț – Motreanu, Bîrnoi, Opoku (69 – Pădurariu), Velcotă (69 – Mrkela) – Popovici, Drăghici (72 – Golda).

În runda următoare ACS Poli merge la Sânmartin pentru duelul cu Luceafărul Oradea, iar Ripensia joacă la Arad contra lui UTA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.