Depozitele de lemne din Banatul Montan, verificate de polițiști și jandarmi FOTO

56

Polițiștii și jandarmii din Caraș-Severin au verificat mai multe depozite de lemne. Au dat amenzi și au confiscat material lemnos pentru care administratorii nu aveau actele necesare.

Acțiunea a avut loc în 20 și 22 ianuarie în zona orașului Oțelul Roșu.

”Astfel, în baza unor acțiuni comune, polițiști din cadrul Compartimentului Combaterea Delictelor Silvice și Secțiilor de Poliție Rurală 1, 2 și 8, împreună cu jandarmi și specialiști de la Garda Forestieră Județeană au efectuat 3 controale la depozite de material lemnos, ocazie cu care au constatat următoarele:

O societate comercială de pe raza comunei Marga a fost sancționată contravențional cu amendă de 6.000 de lei și confiscarea materialului lemnos, după ce în depozitul acesteia a fost găsită cantitatea de 21,64 mc lemn rotund specia fag, fără documente de proveniență legală.

În depozitul unei alte societăți din aceeași localitate nu a fost găsită cantitatea de peste 95 mc de material lemnos de diferite specii, care ar fi fost expediată fără documente care să ateste proveniența legală. Și în acest caz a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei și măsura complementară a confiscării valorice a lemnului în valoare de peste 19.500 de lei.

O altă societate comercială din zona Oravița ar fi expediat peste 46 mc lemn foc de diferite specii, fără documente de proveniență legală. Și în acest caz s-a aplicat sancțiune contravențională și confiscarea valorică a lemnului”, au transmis autoritățile din Caraș-Severin.

Amenzile sunt în valoare de 16.000 de lei, iar lemnul confiscat are o valoare de peste 30.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ