Depăşiri ale valorilor maxime admise la funingine, după incendiul de la Chişcădaga

251

Specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Deva au constatat depăşiri ale valorilor maxime admise la funinginea degajată în atmosferă din cauza incediului care a avut loc luni la un depozit de materiale reciclabile situat în apropierea unei fabrici de ciment din localitatea Chişcădaga.

De asemenea, în jurul unităţii economice s-a simţit un disconfort din cauza fumului degajat în atmosferă şi menţinut la joasă înălţime prin prezenţa unui plafon de nori.

Directorul APM Deva a explicat că deşeurile aflate în depozit – textile, hârtie sau material plastic – sunt folosite în reţeta de preparare a cimentului sub forma unui amestec care intră în instalaţia de coincinerare alături de calcar şi argilă. Ele au un dublu rol: de materie primă şi de combustibil.

Un incendiu a izbucnit luni într-un depozit de materiale reciclabile situat lângă o fabrică de ciment din localitatea Chişcădaga, în apropiere de municipiul Deva, la faţa locului intervenind pompierii militari cu trei autospeciale de stingere şi formaţia de pompieri de pe platforma industrială menţionată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.