Demisii la vârful Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după cel mai slab rezultat din ultimii 50 de ani

381
Presedintele COSR, Alin Petrache, participa la o conferinta de presa, la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani, vineri, 14 noiembrie 2014. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) organizeaza o întâlnire la nivel înalt, în cadrul careia se vor evalua potentialul olimpic al României precum si prioritatile în pregatirea sportivilor în vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a anunţat într-un comunicat publicat în miez de noapte pe site-ul instituţiei pe care o conduce că-şi va depune mandatul după Jocurile Olimpice.

Decizia lui pare a fi una de imagine. El a fost ales în 2014 pentru o perioadă de doi ani, astfel că mandatul lui se va încheia după Jocurile Olimpice de la Rio, când COSR ar trebui să orgnizeze alegeri la funcţiile de conducere pentru următorii patru ani, informeazp ProSport.

”După Jocurile Olimpice vom analiza în cadrul Adunării Generale a COSR toată activitatea de pregătire a sportivilor, rezultatele obţinute de fiecare federaţie, de fiecare sportiv şi responsabilitatea ce revine fiecăruia, inclusiv factorilor de conducere, atât din cadrul COSR, cât şi al federaţiilor şi cluburilor sportive. Toată aceasta analiză şi măsurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media.

În calitate de preşedinte al COSR voi face ceea ce am anunţat încă de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Acelaşi lucru îl voi cere vicepreşedintilor COSR şi tuturor membrilor Comitetului Executiv.” a anunţat Alin Petrache.

Cu această ocazie, Alin Petrache a precizat că a revenit în ţară pentru o urgenţă medicală, dar mâine se va întoarce la Rio pentru a fi prezent alături de sportivii care mai au de concurat. Totodată, preşedintele COSR şi-a cerut scuze pentru echipamentul de o calitate îndoilnică.

”Privitor la calitatea slabă, indoielnică a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a României, îmi cer scuze în numele meu personal şi al COSR, atât sportivilor care au avut de suferit, cât şi opiniei publice. La întoarcerea în ţară, după Jocurile Olimpice, vom demara o anchetă internă în cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat şi care sunt măsurile luate, sancţiunile aplicate. Toţi cei vinovaţi vor plăti, indiferent de locul pe care îl ocupă. Vom informa neîntârziat opinia publică de rezultatele anchetei. COSR va pune în continuare la dispoziţia organelor Statului toate datele şi informaţiile solicitate în acest caz”, se arată în comunicatul postat de Alin Petrache pe site-ul COSR.

La Jocurile Olimpice de la Rio se prefigurează cea mai slabă prestaţie a României în ultimii 50 de ani! Bilanţul de azi, cu o medalie de aur, una de argint şi două de bronz a fost înregistrat pentru ultima dată la ediţia din 1952, desfăşurată la Helsinki.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.