24.6 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Demisie la vârful unui spital din vestul țării. A refuzat să stea de vorbă cu primarul orașului

Sefa Biroului resurse umane, normare, organizare, salarizare (RUNOS) din cadrul spitalului din Lugoj, Liliana Dumitriu si-a inaintat demisia dupa ce primarul a solicitat clarificari in legatura cu mai multe angajari.

In urma cu aproximativ doua saptamani, Buciu s-a declarat revoltat de faptul ca angajarile se fac pe repede-nainte desi nu e nici o urgenta.

”I-am solicitat persoanei responsabile sa suspende organizarea acestei proceduri de angajare si sa ne explice, in scris, in baza caror temeiuri legale a organizat procedura in acest mod (termene de afisare, depunere, conditii de participare, procedura de selectie). Lugojul are nevoie de oameni competenti, capabili sa puna umarul la iesirea din impasul in care se afla. Rog pe aceasta cale conducerea spitalului sa opreasca toate angajarile pana cand vom stabili proceduri care vor asigura publicitatea, transparenta si integritatea procesului de angajare. De asemenea, rog conducerea spitalului municipal sa ne puna la dispozitie toate inregistrarile video din ultimele 14 zile din zona birourilor (in special a biroului RUNOS). La fel, sa verifice daca in spital au intrat in ultimele 14 zile persoane care nu aveau dreptul legal sa faca acest lucru (in special din cauza conditiilor speciale impuse de pandemie) si care au desfasurat activitate in cadrul biroului RUNOS”, a scris Buciu pe Facebook.

Se pare ca Dumitriu a ales sa isi dea demisia fara a oferi explicatii primarului, surse din cadrul spitalului sustinand ca nici nu prea avea multe sa spuna, modul in care s-au facut angajari la spital in ultimii ani fiind unul cel putin discutabil.

Buciu nu se multumeste cu demisia si cere in continuare sa i se puna la dispozitie tot ce a solicitat in postarea pe Facebook existand suspiciunea ca in spital s-au petrecut lucruri nu tocmai legale.

Sursa: lugojinfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :