Demis Grigoraș, campion mondial și golgheter al turneului

277

România este noua campioană mondială universitară la handbal masculin iar fostul jucător al Politehnicii Timișoara, Demis Grigoraș, a cucerit titlul de golgheter al competiției de la Malaga.

Ce jucător a pierdut Poli n această vară. Interul dreapta Demis Grigoraș s-a despărțit de alb-voleți pentru a semna cu clubul maghiar Tatabanya în luna iunie, iar câteva săptămâni mai târziu acesta a devenit gogheterul Campionatului Mondial Universitar. Grigoraș a marcat 51 de goluri pentru România, 12 dintre acestea chiar în finala mare a turneului.

Ultimul act al competiției a opus la Malaga naționalele României și Coreei de Sud. Tricolorii au învins cu 28-20 și au recucerit titlul mondial universitar după 29 de ani. În palmaresul naționalei sunt trecut 7 titluri mondiale la această categorie.

Naționala condusă de antrenorul Ion Mihăilă: Ionuţ Iancu, Darius Makaria – portari; Andrei Bejinariu, Ionuţ Nistor-Ioniţă, Bogdan Moisa, Ciprian Şandru, Robert Militaru, Cosmin Capotă, Nicolae Ungureanu, Alexandru Budui, Demis Grigoraş, Adrian Rotaru, Mihail Huţa, Dumitru Tudorancea.

România se întoarce de la Campionatul Mondial Universitar cu două medalii, pentru că naţionala feminină a câştigat medalia de argint, în urma finalei pierdute sâmbătă în fața Spaniei, scor 14-20.

 

LĂSAȚI UN MESAJ