Declaraţii „la cald” în Caraş Severin. Mocioalcă: „Surpriza a fost scorul mic al PNL”. Vela: „Este mai degrabă vorba de o analiză a străzii, care nu a venit la vot”

1113

La sediul județean al PSD din Reșița se aduseseră deja șampaniile, deși președintele Ion Mocioalcă spunea că încă nu le desface, pînă nu va afla și rezultatele numărătorii paralele a voturilor.

„Orice rundă de alegeri are şi surprize, a declarat Ion Mocioalcă. De data aceasta, însă, cred că surpriza a fost scorul foarte mic pe care l-a înregistrat PNL. Nu pot să-mi ascund bucuria, după o muncă de patru ani, în fruntea unei organizaţii care şi-a dorit, poate cel mai mult, victoria în aceste alegeri, după cele locale, când am câştigat Consiliul judeţean. Nu pot să nu le mulţumesc colegilor, care au tras până la sacrificiu pentru acest succes pe care l-a înregistrat PSD la nivel naţional. 45% este un scor care ne-ar putea duce la formarea Guvernului, chiar singuri, prin redistribuirea mandatelor. Eu sunt însă sigur că preşedintele Liviu Dragnea îi va invita, în continuare, la guvernare, şi pe ALDE, cu care am făcut echipă timp de mai mulţi ani, în mandatul trecut. Nu suntem în faza în care să desfacem şampania. Sigur, îmi doresc un scor cel puţin la fel cu cel pe ţară şi aici, în Caraş-Severin. Aşteptăm numărătoarea voturilor. Această guvernare va fi pentru cei care şi-au dorit pensii mai mari, pentru cei care şi-a dorit salarii mai mari, pentru cei care doresc o infrastructură care să promoveze turismul în judeţul Caraş-Severin, pentru un nivel de trai mai ridicat al românilor.”

La polul opus, liberalii erau nemulțumiți de rezultatul votului, cel puțin cel exprimat de sondajul la ieșirea de la urne. Preşedintele PNL Caraş-Severin, Ion Marcel Vela, candidat la Senat la alegerile parlamentare de duminică, a afirmat că rezultatul, chiar dacă doar parţial, este unul plauzibil, având în vedere că dreapta politică este divizată.

„Este, oarecum, un rezultat plauzibil, dreapta fiind divizată între PNL, USR, ALDE şi PMP, care au acelaşi bazin electoral. Evident că această consecinţă este una a divizării dreptei. Pe când stânga, într-un mod compact, susţine, pe un singur culoar, un singur partid. Este însă un vot democratic şi, prin urmare, îl respectăm. Mâine vom şti mai exact clasamentul şi locul pe care îl avem la nivel naţional în PNL şi în raportul de forţe politice din Caraş-Severin”, a declarat Marcel Vela.

Acest vot poate ar trebui studiat, spune Vela, în special din perspectiva străzii şi a vârstei celor care au votat.

„Mai degrabă este nevoie de o analiză a străzii şi a vârstelor, a generaţiilor care nu s-au prezentat la vot. PNL a venit în susţinerea străzii, prin a vota un guvern de tehnocraţi, aşa cum a vrut strada acum un an, a înnoit clasa politică, avem peste o sută de parlamentari noi, aşa cum şi-a dorit strada, iar strada nu a venit la vot. Vârsta celor care s-a prezentat la vot este de peste 40 de ani”, susţine liderul liberalilor cărăşeni.

LĂSAȚI UN MESAJ