Declaraţii incendiare lansate de Traian Băsescu la Bocşa. Ce spune fostul preşedinte despre fostul PD şi despre actualul PNL

6487

Visul cel mai scump al lui Traian Băsescu, reflectat acum palid în Partidul Mișcarea Populară, acela de a reface PD, prinde contur. Chiar dacă Băsescu ar vrea ca în PMP să se reflecte spiritul PD, primele manevre politice spre acest deziderat conduc, pragmatic, la acapararea primarilor și consilierilor liberali proveniți din PDL.

Cu toate că fostul președinte al României, acum om politic, spune că a făcut PMP cu oameni tineri, nu refuză deloc pe cei trecuți de tinerețe dacă sunt lideri de organizații, primari sau consilieri din fostul PDL. Pentru aceasta, Băsescu exploatează cu abilitate nemulțumirile celor proveniți din PD sau PDL vizavi de actualul lor partid, PNL. Mulți dintre cei trecuți la liberali nu s-au regăsit niciodată acolo, susține Traian Băsescu.

Prezența de astăzi a lui Traian Băsescu la Bocșa s-a legat, așa cum era de așteptat, de lansarea candidaturii actualului primar liberal, fost PDL, Eugen Cismăneanțu, din perspectiva de membru al PMP. Cismăneanțu va trage după el zece consilieri locali, șase dintre aceștia provenind din PNL și patru din fostul USL, aleși care, de altfel, au fost alături de primar la întâlnirea cu Traian Băsescu.

Cismăneanțu a organizat conferința de presă cu caracter politic la Primăria Bocșei, dar, vorba aceea, te mai uiți? Primarul a vorbit despre presiuni ale conducerii PNL asupra sa și a unor consilieri și i-a acuzat pe liberali că nu înțeleg mesajele tinerilor. Cismăneanțu a spus chiar că cei care s-au trezit liberali la un moment dat suferă după PD. Deocamdată, însă Eugen Cismăneanţu nu și-a dat demisia din PNL.

Traian Băsescu susține că a fost anunțat doar cu vreo două zile în urmă de decizia primarului Bocșei dar că se bucură pentru ea și că, el, de fapt, n-a înțeles niciodată dispariția PD, un partid modern care a făcut istorie poate mai mult decât unele partide istorice. Băsescu spune că Eugen Cismăneanțu e exact tipul de candidat pe care PMP îl promovează, adică unul tânăr, cu perspective.

”Îmi doream ca primarii să revină într-o organizație care respectă spiritul PD, a spus Băsescu ziariștilor. Eu nu mai am ambiții politice dar vreau să construiesc un partid care să genereze încredere, să transfer experiența mea către tinerii noștri lideri. Îi aștept însă și pe primarii care nu se regăsesc în PNL”.

Traian Băsescu a vorbit despre o scindare în PNL, care ar fi mai amplă decât se vede în spațiul public. El nu a ascuns faptul că, chiar dacă nu și-a propus să rupă PNL, s-ar bucura ca un posibil rift în interiorul acestui partid să se adâncească și să se accelereze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.