Decizia luată de Curtea de Apel în cazul interlopului „Dasaev”, cel care a înjunghiat doi baschetbalişti

160

Husein Daniel Gabriel, zis Dasaev, va fi plasat în arest la domiciliu, la mai puţin de un an de la atacul care le-a pus viaţa în pericol lui Darrel Bowie și Joseph McClain, baschetbalişti legitimați la ACS Cuza Sport Brăila. Procesul lui este pe rol, dar s-a considerat că poate fi judecat în libertate, nefiind un pericol pentru societate.

Pe imagini s-a putut observa cum Husein Daniel Gabriel, zis Dasaev, l-a lovit cu pumnul în faţă pe unul dintre baschetbalişti. Imediat, totul s-a transformat într-o bătaie generală. Tot pe imagini s-a putut vedea cum interlopul Dasaev este pus la pământ şi tras în baia localului. În ajutorul lui, au sărit mai multe cunoştinţe. Conform procurorilor, Dasaev i-a înjunghiat pe sportivi în baia localului. Cei doi au fost operaţi, iar starea lui Bowie a fost una gravă, având plămânul perforat. Ambii au fost internaţi la terapie intensivă, dar, din fericire, au scăpat cu viaţă.

Astăzi, Curtea de Apel Galaţi a admis contestaţia inculpatului şi a decis să-l plaseze pe Husein în arest la domiciliu. Hotărârea e definitivă şi are efect imediat.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă din data de 05.07.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 369/91/2019/a2, numai în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin şi în rejudecare. În baza art. 206 al. 7, art. 222 al. 12 şi art. 242 al. 2 Cod pr. penală înlocuieşte măsura arestării preventive, luată în cauză faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 19.07.2019 până la 17.08.2019 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Husein Daniel Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Galaţi.

Istoria infracţiunilor comise de Dasaev
Ieșit din penitenciar ultima oară în 2014, cel poreclit Dasaev a terorizat pur și simplu Brăila în urmă cu 20 de ani, înainte să plece în Spania, unde de asemenea a avut probleme cu legea.

Astfel, potrivit obiectivbr.ro, Husein și-a făcut încă din adolescență un renume de interlop fără scrupule. În 1997, deși Dasaev avea doar 21 de ani, l-a „măcelărit” în propria locuinţă pe Costel Marin, din cartierul Vidin. Cu feţele acoperite de cagule şi înarmaţi cu săbii şi topoare, membrii „comandoului” condus de Dasaev au acţionat rapid, fără a lăsa urme.

Nu a fost însă nici pe departe prima faptă cu iz penal a lui Dasaev. Pe 18 mai 1994, el, abia trecut de vârsta majoratului, l-a bătut măr pe Viorel Ciobotaru, zis „Grecu”. Victima a avut nevoie de nu mai puţin de 100 de zile de spitalizare. Această faptă a intrat în atenţia procurorilor brăileni abia la 5 ani distanță şi doar după ce Dasaev ajunsese deja la puşcărie pentru un alt eveniment ce avea să aducă şi furia oamenilor legii: tâlhărie şi ultraj.

Sursa:digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ