Decesul unei tinere de 20 de ani a salvat trei vieți! VIDEO

443

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ,,Pius Brinzeu„ din Timisoara a avut loc o noua prelevare de organe, de la o pacienta in varsta de 20 de ani care a suferit o ruptura de anevrism cerebral.

Pacienta s-a internat in unitatea sanitara vineri, 04-08-2017. Medicii spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara au depus toate eforturile pentru a salva pacienta, insa din nefericire, luni, 07-08-2017, s-a declarat moartea cerebrala a acesteia.

Cu consimtamantul familiei, trei echipe multidisciplinare de medici din Cluj, Bucuresti si Viena au intervenit la prelevarea rinichilor, plamanilor si a ficatului.

Echipa de prelevare din Cluj, condusa de Dr. Dan Pop, a preluat rinichii, echipa din Bucuresti condusa de Dr. Sorin Ianceu a preluat ficatul, iar echipa de medici de la clinica AKH din Viena a preluat plamanii, pentru pacientii care au nevoie de transplant.

Prelevarea de organe de ieri, 08.08.2017, a avut loc prin coordonarea de catre Agentia Nationala de transplant din Romania, in colaborare cu Agentia Europeana de trasplant.

Interventia de ieri este a 2-a de acest fel, efectuata in cadrul SCJUT de la inceputul anului si pana in prezent.

Sursa: Televiziunea Medicală

LĂSAȚI UN MESAJ