De la Timișoara, ambasadorul SUA în România liniștește pe toată lumea! ,,După alegerile din ambele țări, relațiile româno-americane rămân solide și chiar mai profunde în raport cu prezentul”

241

Aflat pentru două zile la Timișoara, ambasadorul Statelor Unite în România, dl Hans Klemm, a precizat, într-un scurt briefing cu câțiva jurnaliști locali, că parteneriatul strategic româno-american va ramâne la fel de solid ca și până acum, indiferent de cine va câștiga alegerile prezidențiale din SUA.

Întrebat dacă nu cumva posibila alegere a lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA va schimba realitățile geo-politice în Europa Centrală și de Est, ambasadorul s-a declarat convins că interesul Americii în susținerea țărilor din regiune va rămâne același, adică unul solid și de durată.

,,În pofida oricăror speculații pe această temă, SUA va ramâne alături de statele din regiune și alături de Europa, în general, iar în ce privește parteneriatul strategic cu România, acesta va ramâne unul puternic și de durată”, a ținut să menționeze ambasadorul american.

La fel, dl Hans Klemm s-a arătat convins că, indiferent de cine va câștiga alegerile parlamentare din România, fie că va fi vorba de stânga reprezentată de PSD, fie de dreapta constituită din PNL și USR, viitorul guvern român nu va devia de la actualul curs al doctrinei politice externe.

El a mai declarat, cu o ușoară tentă de amuzament, că temele centrale de campanie electorală atât din SUA cât și din România, ca de pildă corupția, inechitățile sociale și cele privind relațiile externe (în special relațiile cu Rusia!) sunt asemănătoare privite la scara celor două națiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.