De Dragobete, un plai cu dor îi așteaptă pe tineri la „Merlin”

131

Unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite personaje din mitologia românească, Dragobetele, este purtătorul unui sentiment uman profund: dragostea curată a tinerilor. Caracterizat prin elementele specifice unui „Zburător”, Dragobetele este simbolul tinereții, al iubirii și al veseliei.

Cu această ocazie, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” împreună cu Teatrul Portabil Timișoara, semnatarul conceptului artistic, vă invită la Plai cu dor.

PLAI CU DOR este un spectacol de muzică și poezie, dedicat acestei sărbători autohtone a dragostei. Fiind un periplu istoric prin poezia de dragoste românească, spectacolul are un rol educațional, incluzând cele mai apreciate poezii și autori îndrăgiți din programa școlară. Jocul scenic este susținut de muzica live.

Acest eveniment cultural este parte a programului „Centenarul Marii Uniri”, lansat în acest an împreună cu Consiliul Județean Timiș.

Spectacolul va avea loc joi, 22 februarie, de la ora 12:00 și vineri, 23 februarie, de la ora 18:00, la sediul Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin”, iar din distribuție fac parte: Raluca Grumăzescu, Cristian Brătoiu și Radu Popescu.

Dragobetele este una dintre cele mai frumoase și autentice sărbători tradiţionale ale românilor, în care regăsim sentimentele cele mai înălțătoare specifice omului îmbinate cu ritmurile naturii. De aceea, este momentul să vă bucurați sufletele întâmpinând cu veselie primăvara împreună cu noi la teatru.

LĂSAȚI UN MESAJ