De ce tac partidele mici și vocale?

108

Liniște totală în ultima parte a lui 2015 dar și în zilele acestea, în filialele din județ care țin de partidele mici dar cu ”gura mare”.

La o primă vedere, se pare că filialele județene ale partidelor din plan secund sunt încă în euforia Sărbătorilor de iană. Asta chiar dacă a cam trecut Crăciunul de ceva vreme și Anul Nou la fel. A trecut și Boboteaza și Crăciunul sârbesc, adică cel ortodox, pe rit vechi. Probabil că reprezentanții din Timiș ai partidelor mici dar ”vocale” mai au în plan și Revelionul sârbesc, după care se apucă de treabă.

La ALDE Timiș parcă se mai simte un aer de muncă. Liberal democrații timișeni par a se ghida după îndemnul ”taci și faci”. Nu numai că nu au fost de acord cu guvernul de tehnocrați votat de ceilalți colegi dar încep să convingă o parte din consilierii locali sau județeni din actualul PNL că locul lor e în ALDE. Mai mult, deși încă nu s-au lăudat cu vreun sondaj precum cele făcute deja de PNL sau PSD, se pare că sunt simpatizați de electorat.

În privința uneperiştilor din județ însă, după dispariția generalului Oprea de pe firmamentul politicii, reprezentanții UNPR Timiș sunt mai tăcuți decât de obicei, că nu pot să-i spun ”silențio stampa”. Nu tu sondaje privind simpatia electoratului, nu tu un candidat la primăria Timișoara, nu tu vreo listă de candidați la consiliile locale sau la cel județean. Probabil le-a dispărut curajul după demisia lui Oprea din Guvernul Ponta, sau nu au nimic notabil de prezentat, sau se bazează pe faptul că până la alegerile din vară au timp suficient să convingă pe cineva că doctrina uneperistă e încă viabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ