De ce nu va fi extrădat Sebastian Ghiță din Serbia. Motivul, făcut public de presa din țara vecină

213

Sebastian Ghiță va rămâne în Serbia. Statul vecin a refuzat extrădarea cerută de la Ministrul Român de Justiție. Acum, Tudorel Toader analizează actele trimise de omologii sârbi pentru a înțelege de ce politicanul român acuzat de corupție nu va fi predat autorităților din țară.

Cert este că Înalta Curte de Justiției din Belgrad a refuzat să semneze decretul de extrădare. Motivul făcut public de presa din Serbia este faptul că Ghiță a primit statutul de zilant în țara vecină. Sebastian Ghiță a primit azil politic ”din cauza acţiunilor de persecutare la care a fost supus în ţara de origine ca reacţie la exprimarea opiniilor politice”, informează și agenţia Tanjug, citată de publicaţia Kurir și Mediafax.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Acesta se afla cu fratele său, iar când polițiștii i-au cerut actele, Ghiță a prezentat un document fals. Pentru asta a intrat în pușcarie în Belgrad, dar a fost eliberat după plata unei cauțiuni de 200.000 de euro. De asemenea, el nu are voie să părsească teritoriul sârbesc.

LĂSAȚI UN MESAJ