15.9 C
Timișoara
duminică 25 februarie 2024

De ce cer miliardarii lumii ca statele să le impoziteze masiv averile

Peste 250 de miliardari şi milionari din întreaga lume cer, într-o scrisoare adresată liderilor prezenţi la Forumul Economic Mondial de la Davos, să introducă impozite pe avere pentru a ajuta la plata unor servicii publice mai bune în întreaga lume, transmite The Guardian.

„Solicitarea noastră este simplă: vă cerem să ne impozitați pe noi, cei mai bogați din societate”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată de bogații lumii către politicieni.

Scrisoarea, intitulată „Proud to Pay”, a fost semnată de miliardari şi milionari din 17 ţări.

„Acest lucru nu va schimba în mod fundamental nivelul nostru de viață, nici nu ne va deposeda copiii și nici nu va afecta creșterea economică a națiunilor noastre. Dar va transforma bogăția privată extremă și neproductivă într-o investiție pentru viitorul nostru democratic comun”, au mai transmis aceștia.

Pe lista celor peste 250 de semnatari ai scrisorii se numără moştenitoarea imperiului Disney, Abigail Disney, actorul Brian Cox, care a jucat rolul miliardarului Logan Roy în serialul HBO „Succesiunea”, și actorul de comedie Simon Pegg.

„Suntem, de asemenea, oamenii care beneficiază cel mai mult de pe urma status quo-ului. Dar inegalitatea a atins un punct critic, iar costul ei pentru riscul nostru de stabilitate economică, societală și ecologică este sever și crește în fiecare zi.

Pe scurt, trebuie să acționăm acum”, au mai spus semnatarii scrisorii. Întâlnirea anuală a Forumului Economic Mondial are loc între 15 și 19 ianuarie la Davos-Klosters, Elveția.

Sursa: https://www.libertatea.ro/

Alte subiecte :

Citește și :