De anul viitor, elevii vor primi, lunar, câte un borcan de miere

50

​Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR) anunță ca elevii vor primi lunar câte un borcan cu miere începând cu anul 2020. Anunțul a fost făcut de Daniel Botanoiu, secretar de stat în MADR, potrivit portalinvatamant.ro.

Programul va deveni funcțional de la data de 1 ianuarie 2020, scopul fiind acela de a incuraja productia nationala de miere. Secretarul de stat a precizat că producția națională de miere va fi stimulată, în urma livrării a 3.000 de tone către populația din România.

„Este important să știm că din producția natională 3.000 de tone se vor duce către populația din România și își găsește loc la copilul român care se deprinde cu un anumit mod de a-și căuta ceea ce ii place. Un borcan de miere acordat lunar nu cred că este niciun efort prea mare, nici un consum suplimentar. Pe de altă parte, efortul făcut de Guvern a fost mare, pentru ca programul a trebuit să fie bine pregătit, apicultorii trebuie pregătiți foarte bine etc. Vrem să avem un program echilibrat și să nu-l mai comentăm, pentru că avem obiceiul acesta”, susține Daniel Botănoiu.

sursa – hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ