8.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Datoria istorică a COLTERM-ului la EON a fost achitată

Primăria Timișoara a achitat ultima tranșă din datoria istorică a COLTERM-ului la EON.
Municipalitatea a plătit ultima tranșă a datoriei istorice a societății de termoficare către furnizorul E.ON. Prin achitarea sumei de 284.238 lei se încheie o lungă perioadă în care datorii către E.ON, neplătite de ani de zile, au fost achitate de primărie.
„Cazul este halucinant. În timp ce fosta administrație Robu făcea tot felul de chermeze pe bani publici, a tras țeapă companiei de gaz și n-a plătit facturile. Ani de zile. Nu o factură, două.

Nu le-au plătit nici măcar după ce furnizorul de gaz i-a dat în judecată și a câștigat. În 2020, când am preluat mandatul, am negociat cu E.ON și am ajuns la o înțelegere să plătim datoria în rate lunare. În total au fost peste 70 de milioane de lei. Azi, am scăpat de datorie”, a spus primarul Dominic Fritz.
Datoriile istorice ale COLTERM se ridicau la peste 72 de milioane de lei, reprezentând facturile neplătite de societatea de termoficare încă din anul 2013. Primăria a reușit, în anul 2021, să obțină eșalonarea acestei datorii, în rate care au ajuns să însumeze aproape 3 milioane de lei pe lună. 

În acest sezon, societatea de termoficare a avut stocuri suficiente de de cărbune și gaze naturale, asigurând fără probleme căldura și apa caldă pentru timișorenii racordați la sistemul centralizat.
În 2023, Primăria Municipiului Timișoara a acordat subvenții pentru abonații COLTERM în valoare de 150 milioane lei. Tot anul trecut, Primăria Municipiului Timișoara a înlocuit 29 de kilometri de rețea secundară și primară și a modernizat 25 de puncte termice din oraș. Astfel, se reduc pierderile în rețea, crește viteza de depistare și precizia localizării avariilor, se elimină mai mult de jumătate din avariile înregistrate pe rețelele secundare și se reduc costurile de întreținere și exploatare a rețelelor.
Prin aceste eforturi financiare considerabile, Primăria Municipiului Timișoara își reafirmă sprijinul major pe care îl acordă sistemului de termoficare centralizat al municipiului.

Alte subiecte :

Când vom putea circula de la Timișoara la Arad cu peste 120 de kilometri la oră

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost emisă autorizația de construire pentru lucrările pe cei 48,08 kilometri, între Ronaţ Triaj şi Arad, dar...

Se reia circulația tramvaiului 6

Din 22 aprilie timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega...

Citește și :