12 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

,,Dați-ne bănuți pentru curățenie! La anul, restituim înapoi, promit!” Cum a rămas Inspectoratul Școlar Timiș fără o lețcaie în prag de Sărbători

Austeritatea, ticăloasa de ea!, a ajuns deja să facă ravagii prin unele instituții ale statului român. Nici nu a suflat premierul Ciolacu, la braț cu Ciucă, în ,,iaurtul” bugetului pe anul electoral 2024, care se anunță generos, totuși, pentru mulți bugetari, că, iată, prin buzunarele Inspectoratului Școlar Județean Timiș bate crivățul!

 

Cum altfel se explică dialogul, și amuzant și lacrimogen, în aceeași măsură, al doamnei Aura Danielescu, șefa învățământului timișean, purtat pe o rețea de socializare cu mai mulți directori de școli din Timișoara, cu predilecție.

Dânsa le cere acestora ajutorul, în sensul, explicit, de a ,,împrumuta inspectoratului câteva produse de curățenie, într-un an greu pentru toți” așa cum reiese din unul din dialogurile cu un domn director.

Frumusețea, dar și tragicomedia situației în care a fost lăsat ISJ Timiș de actualul guvern, condus de un social-democrat, la fel precum orientarea politică a doamnei Danielescu, continuă să se dezvăluie plenar în aceste dialoguri.

Surprinde, eventual, ușor neplăcut, calitatea discutabilă a limbii române, folosite în scris de doamna inspector școlar șef : ,,Ca să nu mai stricăm banii de puținele utilități pe care le avem, dacă aveți și puteți împrumuta ISJ-ului( restituim în Ianuarie), ne-ar ajuta câteva produse de curățenie! Într-un an greu pentru toți, ne ajutăm cum putem unii pe alții. La anul, restituim înapoi, promit! E doar un împrumut! Doamna Rozi… a noastră, trebuie să ne facă curat!!!”
Că oamenii sunt săritori pe ,,aste” meleaguri, o știm cu toții, mai ales când apelul disperat vine de la ditamai șefa învățământului preuniversitar din Timiș.

Astfel, într-un târziu, Aura Danielescu le mulțumește, entuziasmată, directorilor școlilor din oraș care au sărit, rapid, să ajute ISJ Timiș și pe doamna Rozi, drăguța de ea, să facă curat, așa cum se cade, pe culoarele și în încăperile Inspectoratului Școlar Timiș, înaintea Crăciunului și Anului Nou!
Dovada generozității colegilor doamnei inspector o puteți găsi și lectura mai jos, în răspunsul Aurei Danielescu către colegi:
,,Vă iubim pe toți! Deci… sunteți cei mai grozavi!!!
Sărbători cu bucurie! Am făcut stocul pentru Rozi, la curățenie, pe câteva luni! Se poate să nu se voteze bugetul repede!!! Noi vom străluci!!!”

Sabina Roman

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Lupul polar

Citește și :