”Data viitoare, haideți la votare!”

1333

Așa au scandat, printre altele, peste 200 de reșițeni sosiți și sâmbătă seara, pentru a patra zi de proteste, în Centrul Civic al Reșiței, înarmați cu pancarte sugestive pentru demersul din stradă generat de ordonanțele de urgență ale guvernului. Chiar dacă nu mulți, protestatarii s-au dovedit foarte deciși să marcheze de fiecare dată nemulțumirea lor față de politicienii care, afirmă îi sfidează.

Protest Resita 2

Ca și alți protestatari din țară, reșițenii susțin în majoritate că PSD a câștigat corect alegerile dar asta nu înseamnă că poate face ce vrea cu oamenii, prin acțiuni politice nesăbuite. Oamenii vor să fie menținut parcursul european al României și privesc cu îngrijorare unele declarații și atitudini ale puterii care par să dorească o deviere a țării noastre de la acest parcurs, care încă nu e încheiat.

Protest Resita 3

Imediat după declarația premierului Sorin Grindeanu, cum că guvernul intenționează să abroge ordonanțele care modifică legislația penală, oamenii su strigat ”Victorie!” dar destul de rezervat. Ei au continuat să rămână în stradă, scandând ”Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă!”, făcând trimitere directă la cei care și-au pierdut viața la Revoluția din 1989, cu toții înscriși pe o placă comemorativă instalată pe clădirea Primăriei.

Protest Resita 5

Mulți dintre ei și-au amintit despre momentul 1994, atunci când zeci de mii de reșițeni au stat zile în șir în stradă, până când a sosit premierul de atunci, Nicolae Văcăroiu, căruia i s-a cerut oprirea închiderii uzinelor reșițene. Pe atunci, încă mai lucrau la UCMR circa 10.000 de oameni și la Combinatul Siderurgic, cam 7.000.

LĂSAȚI UN MESAJ