Dat în urmărire internațională, un afacerist controversat din vestul țării s-a predat! Cine e personajul și de ce e acuzat!

235

Omul de afaceri hunedorean, Alin Simota, a fost încarcerat, săptămâna trecută, la Penitenciarul Rahova. Simota s-a predat autorităților, după ce luni întregi a fost dat în urmărire națională și internațională, fiind căutat pentru că se sustrăgea pedepsei cu închisoare

Alin Simota a fost arestat, săptămâna trecută, pe Aeroportul Otopeni, și încarcerat la Penitenciarul Rahova. Fostul consilier județean din partea PNL, dar și fost vicepreședinte al liberalilor hunedoreni, are deja câteva zile de când se află după gratii. Potrivit informațiilor noastre, Simota a venit în țară cu o cursă aeriană de la Istanbul. „Vă confirmăm informațiile dumneavoastră. Domnul Simota s-a prezentat săptămâna trecută pe aeroport și a fost predat Poliției Transporturi Aeriene, în vederea luării măsurilor legale care se impun. El s-a predat când s-a prezentat pentru controlul de frontieră”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră. Alin Simota a fost depus în penitenciarul Rahova, în baza mandatului de arestare existent pe numele său.

Nabab în Dubai, timp de mai bine de un an

Fostul consilier județean Alin Simota, dat în urmărire națională și internațională, după ce Tribunalul Hunedoara, în ianuarie 2016, a hotărât că acesta trebuie să se întoarcă în detenție și să-și finalizeze condamnarea la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, a fost „nabab” în Dubai. Deși autoritățile române au început procedurile de extrădare cu statul arab încă din octombrie 2016, acestea nu au fost finalizate. Potrivit unor surse apropiate omului de afaceri, în Dubai, Simota ar fi intrat în conflict și cu autoritățile arabe, existând la un moment dat informații că acesta ar putea fi reținut.

Controversatul afacerist a fost condamnat în anul 2014 la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, deoarece în perioada în care a fost consilier județean (2008-2012), firma la care era administrator a derulat afaceri cu Consiliul Județean Hunedoara. Ulterior a mai primit o altă condamnare și are pe rolul instanțelor o serie de dosare penale, cel mai renumit fiind instrumentat de DIICOT, pentru crimă organizată și infracțiuni cu violență.

simota

sursă: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ