Daniel Dorobanțu, concert LIVE în Biblioteca UPT

151

”În noi se regăsesc toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Împărtășim același mister”, spune artistul timișorean Daniel Dorobanțu. În prima lună din an el va susține mai multe concerte, cel dintâi concert live fiind programat joi, 10 ianuarie, de la ora 18,00, în incinta Bibliotecii Universității Politehnica din Timișoara (bulevardul Vasile Pârvan nr. 2 B).

De ce la Biblioteca UPT?  În primul rând, accesul la concert este gratuit. Iar evenimentul e, în egală măsură, o oportunitate, pentru public, să exploreze cea mai modernă bibliotecă din România. Artistul însuși a fost student al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul UPT. Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare. Folosind cele mai noi tehnologii, pe Daniel Dorobanțu îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic.

Tema concertului de la Biblioteca UPT este Mitologii din viitor, și îmbină  două tematici explorate recent în activitatea artistului: narațiuni mitologice (Concertele de basm) și science fiction (proiectul Thy Veils), într-o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara și menționate în The New York Times și The Guardian. Timișoreanul este primul artist român care a expus și intrat în colecția celei mai importante instituții de expunere a artei electronice din lume, Ars Electronica Center Linz.

Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, Daniel Dorobanțu este considerat un pionier al muzicii ambient în România. Recent a lansat două piese noi cu Thy Veils (una dintre ele chiar la ora 0 a noului an), parte din proiectul Neoradiant (film SF aflat în faza producție). Luna aceasta artistul va lansa și un nou video de basm pentru piesa O Vreme Înaltă, cu versuri de Lucian Blaga, ce explorează vizual costumele tradiționale românești. De asemenea, a programat deja primul Concert de Basm în Cluj-Napoca, eveniment ce va avea loc pe 20 ianuarie la Urania Palace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.