22.2 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Dana Roba, fosta vedetă TV care a fost la un pas de a fi omorâtă de soțul ei, le-a vorbit tinerilor despre violența domestică

În cadrul conferinței „Fără Bariere” a fost invitată și Dana Roba, femeia care a fost la un pas de a fi omorâtă cu ciocanul de soțul ei. Se întâmpla în vara anului trecut. Ea a suferit ulterior două intervenții chirurgicale pe creier, relatează Ciao.ro.

Între timp Daniela Roba și-a revenit, s-a reapucat de machiaj. Anul acesta ea urmează să facă o operație estetică de reconstrucție a craniului, care se anunță dificilă și cu o recuperare îndelungată, scrie Playtech.ro.

Prezentă și ea la conferința „Fără Bariere” dedicată conștientizării asupra efectelor negative ale violenței domestice dar și consumului de droguri, Daniela Roba le-a adresat un mesaj tinerelor fete, dar și femei prezente. „În urmă cu 10 luni și eu am fost victimă a violenței domestice. M-am zbătut între viață și moarte, am tot lăsat de la mine, am făcut compromis că «Lasă că îl iert și mergem mai departe pentru copii. Ei trebuie să aibă tată și mamă». Ei bine, nu există șanse pentru un om violent care te amenință cu moartea. Eu nu am murit, așa a vrut Dumnezeu acolo sus în cer!”, a spus Danei Roba în cadrul conferinței.

Dana Roba le-a sfătuit, de asemenea, să nu accepte în niciun fel violența domestică.„Nimeni nu ar trebui să facă compromis cu propria viață. Nu acceptați violența de niciun fel, fie ea verbală ori fizică. Aveți grijă de propria viață. Femeile, ar trebui, în primul rând să aibă grijă de ele, fiindcă orice monstru poate fi îmbrăcat în haine de mielușel”, este mesajul Danei Roba, timișoreanca supraviețuitoare a violenței domestice. 

 

Conferințele „Fără Bariere” reprezintă un proiect al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Sunt organizate în parteneriat cu Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Poliția Română, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Centrul Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog, Teen Challenge România, dar și Federațiile Studențești. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :