Dacă mai mult nu se poate, e bine că se deschide pentru public, măcar, curtea Castelului Huniade!

93

Primul spațiu redeschis din castelul, aflat în reabilitare de 17 ani, a fost Sala de Marmură, odată cu lansarea bienalei Art Encounters. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, anunță că în toamna acestui an publicul va avea acces din nou în curtea clădirii ce adăpostea Muzeul Banatului din Timișoara.

„Curtea Castelului Huniade se va deschide punctual pentru câteva evenimente în toamna acestui an, de exemplu evenimentul Magic of Lights din cadrul programului cultural al Capitalei Europene a Culturii, dar investițiile pe care le vom face la Castelul Huniade vor fi prilej ca în anii următori să deschidem alte zone din castel pentru activități muzeale și culturale. La orizontul anilor 2027-2028 sperăm să avem întreg castelul uniat de renovat și reabilitat, dar până la aceste date vom încerca să dăm în folosință diferite zone și părți din castele”, spune Alin Nica.

CJ Timiș beneficiază de două proiecte cu finanțare nerambursabilă, unul de 4 milioane de euro prin PNRR și unul de 30 de milioane de lei din Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic. În plus, CJ Timiș este cuprins ca proiect strategic în Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria cu o sumă de 10 milioane de euro pentru consolidarea și modernizarea Castelului Huniade.

Prima pagină

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.