Dacă e colaborare în opoziție, să o știm și noi!

318

În cursul săptămânii trecute, președintele interimar al Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a înaintat o propunere de întărire a mișcării de dreapta. În opinia sa, ar fi dorit o colaborare strânsă cu Uniunea Salvați România, pe care o consideră de aceeași parte a baricadei politice. Această colaborare ar fi trebuit să aibe loc într-o formă nu prea clar definită, fie ca absorbție, unificare, fuziune, alianță sau orice altceva. Era un plan asemănător cu întovărășirile agricole din anii cincizeci ai socialismului. Doar una din părți vrea iar ceilalți să fie mulțumiți că alții hotărăsc pentru ei.

De la vorbă la faptă e cale lungă. Liderii USR au aflat de la televizor că unii și alții au planuri mari cu ei. Evident că nimeni dintre liberali nici măcar nu s-a sinchisit să le spună USR-știlor ce planuri au față de ei. Și cum vor colabora ei de fructuos fără să fie întrebați ceva.

USR, de când a intrat în Parlament, se consideră un partid ce a făcut de unul singur o politică autentică de opoziție. Ei consideră că liberalii au fost destul de împărțiți. Au opinii dar și voturi destul de diferite. Uneori critică hotărâri iar apoi le votează favorabil.

„Nu, nu ne-a anunțat nimeni (nimic) binențeles. Doamna Turcan vorbește fără să ne consulte pe noi. Uniunea Salvați România a spus-o de foarte multe timp și o repetăm și ne ținem de promisiuni. Nu vom face nici un fel de uniuni, nici un fel de alianțe, mai ales preelectorale. În acest moment suntem în opoziție. Toata lumea a observat că suntem cam singura opoziție adevărată din Parlamentul României. Nu este nici o problemă, suntem și alături de liberali în opozitie dacă vor să vină alături de noi. Dar ei sunt de cele mai multe ori împărțiți: jumătate votează cu puterea, jumătate cu opoziția. Acum dacă se hotărăsc să fie toți în opoziției îi primim cu brațele deschise alături de noi… Eu așa zic… în acest moment USR este cel mai important partid de opoziție chiar dacă avem mai puțini parlamentari”, a concluzionat parlamentarul Nicu Fălcoi despre așa-zisa alianță.
Liberalii dacă vor colaborare în opoziția politică să mergă la USR. Vor fi bine primiți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.