Cursurile rămân suspendate încă o zi la Liceul German din Arad

103

Cursurile rămân suspendate şi mâine la Liceul German „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad, după ce luni seara 40 de copii s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului judeţean cu prurit şi edeme la nivelul feţei şi ochilor, greaţă şi vărsături, probleme cauzate, potrivit autorităţilor, după ce într-una dintre clădirile unităţii şcolare s-a făcut o deratizare.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Marius Gondor, a declarat că nu se vor face cursuri în nicio clădire a liceului, nu doar în cea ăn care a avut loc deratizarea. Astfel, peste 1.500 de elevi si prescolari vor sta acasa.

„Vom continua acţiunile de igienizare în sălile de cursuri din toate corpurile de clădire ale liceului. Vom anunţa ulterior când copiii se vor putea întoarce la şcoală şi grădiniţă în siguranţă”, a mai spus Gondor.

Marţi după-amiaza, în spital erau internaţi 16 copii din cei 40 care s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe în ultimele 24 de ore, toţi fiind în stare stabilă, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi trafic de produse sau substanţe toxice, în cazul dezinsecţiei efectuate la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad, unde 40 de elevi au ajuns la spital din cauza problemelor de sănătate apărute ulterior, a informat, marţi, IPJ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ