Curs de specializare în chirurgia artroscopică a umărului- FOTO+VIDEO

225

În România protezarea umărului este mai puţin cunoscută, de aceea este importantă pregătirea medicilor ortopezi români, în domeniul diagnosticării şi tratării afecţiunilor umărului.

“Am avut un număr de peste 50 de participanţi din toate colţurile ţării, precum şi din Serbia, deci din nou, acest curs s-a bucurat de acelaşi interes. Cursul a fost structurat în două părţi: o parte teoretică şi partea care suscită cel mai mare interes, partea practică, cursanţii au avut posibilitatea să practice pe modele noduri, intervenţii chirurgicale virtuale şi practic această parte se bucură de cel mai mare interes din partea lor.” spune dr. Cosmin Faur – specialist ortoped.

IMG_0760

Curs de specializare în chirurgia artroscopica a umărului sub egida Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi (AAOS)

Cursul se desfăşoară sub egida Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi (AAOS), care a fost reprezentată la Timişoara de 2 specialişti de renume mondial în chirurgia umărului.

“Scopul acestui curs de 4 ani până acum, eu împreună cu dr. Marra, încercăm să introducem tehnici moderne de tratament pentru umăr tinerilor medici români Când am venit aici prima oară, acum 4 ani, ne-am dat seama că există multe afecţiuni ale umărului netratate şi învăţând un număr mic de tinerii medici, sperăm că ei la rândul lor, să înveţe şi alţi medici aceste tehnici moderne de tratare a afecţiunilor de umăr.”, a spus Dr. William Stetson – Academia Americană a Chirurgilor Ortopezi.

 

IMG_0734“Scopul cursului este acela de a învaţă medicii chirurgi din România să trateze afecţiunile umărului. Ne dorim că participanţii să înţeleagă tehnicile chirurgicale precum şi tehnicile non-chirurgicale şi reabilitarea pentru fiecare caz în parte.“, a spus Prof. Guido Marra – Academia Americană a Chirurgilor Ortopezi.

Cei prezenţi la curs au putut participa şi la o sesiune practică, la care au avut ocazia să îşi îmbunătăţească abilităţile practice.

IMG_0843

“Atât pentru medicii rezidenţi cât şi pentru specialişti consider că este deosebit de util pentru că oferă începutul artroscopiei, practic te introduce în elementele cele mai de baza.”, participant la curs.

sursa video-foto: televiziunea-medicala.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ