Curăţenia i-a costat scump… între 500 şi 1.000 de lei!

259

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au surprins, în cursul zilei de ieri, un bărbat care a abandonat în fața unui imobil de pe str. Iris deșeuri voluminoase de uz caznic, mai exact o saltea de canapea și alte resturi ale unor obiecte de mobilier, formându-se astfel în locația respectivă o rampă clandestină de deșeuri.

Potrivit HCL 371/2007 modificată, abandonarea de deșeuri pe domeniul public se sancționează cu amenzi între 500 și 1000 lei. De la începutul anului și până în prezent polițiștii locali au aplicat un număr de 2187 sancțiuni contravenționale pe această linie persoanelor surprinse abandonând deșeuri pe raza municipiului Timișoara.

Pentru a evita sancționarea, Poliția Locală reamintește cetățenilor să depoziteze deșeurile menajere doar în locurile special destinate, iar deșeurile voluminoase din categoria mobilier, obiecte de uz-casnic și sanitar, deșeuri electronice și electrocasnice, care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare a deșeurilor municipale, neasimilabile deșeurilor menajere, să le predea la cele patru puncte de colectare permanente ale societății de salubrizare.

Acestea se află pe Calea Torontalului nr. 94, Str. Energiei nr. 3, Calea Moşniţei nr. 2 și Aleea Avram Imbroane nr. 70, iar acolo se pot depune și resturile rezultate din lucrări de construcții și demolări, reparații și amenajări ale clădirilor, fie că sunt locuințe, fie spații cu altă destinație.

LĂSAȚI UN MESAJ