Cupa Nădrag așteaptă concurenții dornici de peisaj de munte-VIDEO

270

Încurajați de rezultatele frumoase obținute la ediția trecută a Cupei Nădragului la ciclism pe poteci montane organizatorii vor să repete isprava. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș alături de reprezentanții Clubul Bănățean de Turism/Timisiensis Bikers vor da startul unei noi incercări în acest sfârșit de săptămână.

nadrag ciclism (1)

Fancsali Bela, cel se ocupă cu entuziasm de ciclism, a dat câteva date despre cursa de anul acesta. Ca de obicei se dă startul din fața primăriei din Nădrag. Circuitul are o lungime de 32 de kilometri pe poteci de munte amenajate destul de sumar pentru a păstra caracterul sălbatic al zonei dar și pentru a da acel accent de cursă de off road al întrecerii. Se va urca și coborî pe o diferență de nivel de 800 de metri iar sosirea este tot în centru de unde s-a dat startul. Traseul este de dificultate peste medie cu peste 75 la sută din parcurs pe drumuri neamenajate. În ciuda traseului destul de greu se poate parcurge de oricine cu orice fel de experiență sau nu. Doar că cei mai începători nu vor putea realiza timpii atât de strânși ca cei cu mulți kilometri în pedale. Se așteaptă cicliști cu orice fel de experiență dar cu echipament potrivit pentru o cursă de XC (cross country).

540048_1148552211922802_3251068028485318030_n

Nu se percepe nici un fel de taxe de participare. Cu toate că se fac înscrieri chiar și înaintea cursei la fața locului de la ora 8 la 12 organizatorii recomandă pe cei ce doresc să participe să se inscrie on-line pe site-ul competiției pentru a putea ști la ce participare să se aștepte. Anul trecut au fost înscriși doar cinci concurenți pe liste iar înaintea startului s-au mai înscris încă 50. Bineînțeles toți sunt bineveniți. Acum sunt deja pe liste 30 de doritori.
Se vor decerna cupe și probabil câteva premii simbolice ce încă rămân surpriză. În prima ediție au fost și concurenți extrem de puternici ce au reușit parcurgerea sub o oră și jumătate mult sub timpul scos de cei ce au marcat terenul cu o mașină de teren puternică.
Pentru cei ce vor să petreacă mai mult de o zi este de remarcat că sunt câteva pensiunio în zonă unde se poate înopta în condiții foarte bune dar și locuri de campat cu cortul. În apropiere există și un parc de aventură aproape finalizat ce va atrage turiștii. Din păcate drumul de acces nu este încă finalizat.

biciclisti1

Cu toate că nu dispun de sume de bani prea mari este de apreciat implicare membrilor clubului Timisiensis și a primăriei localității Nădrag alături de localnicii voluntari ce vor să realizeze un eveniment de atragere a drumeților și în acestă parte mai puțin cunoscută a județului.

Cine vrea să vadă frumusețile zonei de munte a județului și să participe sâmbătă 19 august la Cupa Nădrag poate afla mai multe amănunte pe siteul http://timisiensisbikers.ro/
Sau pe https://www.facebook.com/TimisiensisBikers/

LĂSAȚI UN MESAJ