Cupa Hagi Danone vine la Timișoara

490

Cei mai tineri fotbaliști timișoreni au șansa de a se întâlni cu Zinedine Zidane dacă vor reprezenta România la Danone Cup. Primul pas îl reprezintă turneul zonal găzduit în week-end de LPS Banatul.

An de an Cupa Hagi Danone adună la un loc cele mai promițătoare talente cu vârsta de 10-12 ani. Competiția este gândită sub forma unui turneu național, urmat apoi de o finală la nivel mondial. Practic câștigătoareele fiecărei competiții naționale câștigă biletele pentru turneul mondial.

În anii trecuți Școala din Diniaș și Electrica Timișoara au fost încoronate drept campioane naționale și ca atare au participat la turneele mondiale. Rămâne de văzut dacă o altă echipă din Timiș va reuși să repete performanțele excelente. Sâmbătă și duminică se va desfășura la Timișoara etapa zonală pe zona de vest a țării cu participarea școlilor din județele din zonă. Miza o reprezintă calificare la turneul național din 25-29 mai, programat la Constanța.

Deja sunt calificate în finala națională de la Constanța următoarele echip: Liceul Teoretic Eugen Pora Cluj-Napoca, Școala Gimnazială Liviu Rebreanu Târgu–Mureș, Școala Traian Pitești (în competiția școlilor), respectiv CS Dinamyk Craiova, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, Luceafărul Drobeta Turnu-Severin, CS Kinder Târgoviște, ACS Viitorul Cluj și Academia Gheorghe Hagi (în competiția cluburilor).

Campioana României va reprezenta țara în turneul mondial ce va avea loc în capitala Franței, la Paris, în luna octombrie. Turneul va fi suprevizat de ambasadorul Danone Cup Zinedine Zidane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.