”Cumințenia Pământului”, GRATIS, la… Timișoara! Guvernul dă 20 de milioane de euro pe sculptura lui Brâncuși… VIDEO

787

În timp ce guvernanții au declanșat o adevărată isterie națională privind cumpărarea celebrei opere a lui Brâncuși, ”Cumințenia Pământului”, și au ”umblat” la coarda sensibilă a românilor, care s-au mobilizat repejor și s-au pus să dea SMS-uri în sprijinul acestui demers, ce să vezi? Un timișorean are nu una ci DOUĂ asemenea sculpturi. E drept, nu originale ci reproduceri ale unui artist plastic local, care le-a sculptat cu peste 40 de ani în urmă.cumintenia-pamantului-la-timisoara-still006

Locuitorii de pe Strada Orșova, din Timișoara, chiar se mândresc cu sclupturile în cauză, amplasate într-o grădină, aranjată cu gust, de la parterul unui bloc. Cel care le deține, le-a ”expus” pentru toți vecinii și alți trecători care se plimbă prin zonă. El spune că nu știe cum se numește autorul care a sculptat reproducerile după ”Cumințenia Pământului” dar că acestea se aflau în curtea unui cunoscut avocat bănățean, din Giarmata. Soția acestuia i le-a donat, după dispariția soțului și de atunci stau cuminți sub geamul său.

Gospodarul nostru, care adoră să îngrijească grădina din fața apartamentului, nu se teme că reproducerile după celebra operă a marelui Constantin Brâncuși vor fi furate de vreun admirator înfocat care ține să le aibă pentru el. ”Sunt așa de grele că numai cu o macara le pot lua de aici” spune acesta. Celor care au donat bani, prin SMS, pentru cumpărarea ”originalului” ne le rămâne decât să facă o plimare pe Strada Orșova ca să admire copiile.

LĂSAȚI UN MESAJ