12.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Cum văd timișorenii debutul, de la 1 Ianuarie 2023, Capitalei Culturale Europene pe malurile Begăi! VIDEO

Timișoara se pregătește să devină capitală culturală europeană! Orașul este de multă vreme un centru cultural emblematic, însă acum, datorită programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii vor fi organizate și anul viitor o mulțime de evenimente. Acestea vor fi promovate atât în țară, cât și în străinătate, fiind așteptate inclusiv colaborări cu artiști străini! Timișoara va deveni, în mai puțin de două luni, un adevărat „epicentru” cultural și un simbol al diversității!

Îndemnată de curiozitate, am ieșit în Piața Victoriei și am încercat să aflu opinia timișorenilor despre cultură. Era o zi rece și ploua mărunt, însă o parte din oamenii pe care i-am întâlnit au fost bucuroși să stea de vorbă cu mine. Nu mulți cunoșteau noțiunea de „Capitală Europeană a Culturii”, însă odată ce-au aflat, le-a plăcut foarte mult ideea.

Am întâlnit oameni de toate vârstele și mulți dintre ei au spus că ar asista la evenimente culturale dacă ar avea ocazia. A fost pentru mine o surpriză plăcută să observ că locuitorii Timișoarei sunt apropiați de cultură.

Cetățenii s-au declarat nemulțumiți de lucrările de reabilitare din oraș, care încă nu s-au finalizat. De pildă: fațadele clădirilor istorice aflate în centru sau Muzeul Național al Banatului. Pentru că aceste lucrări nu sunt gata, ei consideră că orașul nu este încă pregătit să devină Capitală Europeană a Culturii. Acestea n-au fost singurele doleanțe ale timișorenilor.

Mă bucur însă că am avut ocazia să discut cu ei. La început am fost sceptică să-i întreb pe oameni despre cultură. Aveam presupunerea că locuitorii Timișoarei nu participă des evenimente culturale. Iată că m-am înșelat! Cultura este populară în rândul timișorenilor, indiferent de vârstă! O altă surpriză a fost să descopăr la ce evenimente ar dori oamenii să participe. Răspunsurile sunt foarte diverse.

Haideți să le vedem!

https://www.youtube.com/watch?v=cxwNS72LqeU&ab_channel=BanatulAzi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :