Cum va fi vremea în următoarele trei luni în Banat și în țară!

955

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie anunță că anul acesta vom avea parte de o primăvară ploioasă și destul de răcoroasă.

Pe site-ul ANM-ului a fost publicată o estimare privind evoluția vremii în intervalul februarie – aprilie 2018. Conform meteorologilor, dacă în februarie, precipitațiile totale lunare vor fi, în general, apropiate de normă, exceptând regiunile centrale și estice unde vor avea o tendință spre excedent, în martie va ploua peste media multianuală lunară în cea mai mare parte a țării, lucru valabil și pentru luna aprilie.

În ceea ce privește temperaturile, meteorologii anunță că în sud și sud-est temperaturile lunii martie vor fi mai mari decât cele obișnuite, în timp ce în restul teritoriului, vor fi relativ normale pentru aceea perioadă. Aprilie va fi o luna rece în aproape toată țara, cu excepția sudului, a sud-estului și a unor regiuni din vestul țării, se mai arată pe prognoza ANM.

„Luna februarie păstrează tendinţa unor valori mai ridicate decât în mod obişnuit în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi Olteniei. În restul ţării, valorile sunt apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor fi mai multe zile la rând cu temperaturi de peste 15 grade Celsius. În schimb, tendinţa cantităţilor excedentare de precipitaţii se va extinde în toată țara în cursul lunii martie (…) Putem să avem anumite probleme de natură hidrologică, pe secvențe scurte de timp şi la nivel local, cum de altfel se întâmplă în mod obişnuit în România, într-o lună martie foarte capricioasă.

Aprilie pare a fi o lună mai rece decât în mod obişnuit, în Transilvania, Maramureş şi în Moldova. În restul ţării valorile vor fi apropiate de norme. Tendinţa unor cantităţi excedentare de precipitaţii se menţine şi în această lună. Aşadar, primele două luni ale primăverii vor fi bogate în precipitaţii”, a declarat pentru România TV, directorul ANM, Elena Mateescu.

sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ