2.1 C
Timișoara
duminică 3 martie 2024

Cum va fi vremea în Banat în următoarele 10 zile

Pe baza datelor emise de Centrul European de la Reading din Anglia, ANM a actualizat datele meteo pentru următoarele zece zile, pe regiuni geografice.

Astfel, în Banat, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 11…12 grade. După aceea timpul se va răci treptat în zilele următoare, astfel încât, pe 3 și 4 ianuarie, media termică diurnă va fi de 5…6 grade. Ulterior, un nou proces de încălzire va determina, pe 7 – 8 ianuarie, temperaturi maxime de 12…13 grade, iar apoi regimul termic va marca o scădere, spre valori medii de aproximativ 6 grade, între 11 și 14 ianuarie.

Regimul termic nocturn nu va avea variații importante în prima săptămână de prognoză, când temperaturile minime se vor situa între 0 și 2 grade, apoi acestea vor crește, spre 3 grade între 8 și 10 ianuarie. Iar ultimele zile ale prognozei vor fi caracterizate de o tendință de scădere, spre valori medii situate în jurul a 0 grade, pe 13 și 14 ianuarie.

Se vor semnala precipitații la nivel local în intervalul 1 – 4 ianuarie, însă la mijlocul acestui interval acestea vor fi mai importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va crește abia după data de 9 ianuarie, însă acestea vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantiativ.

Alte subiecte :

Citește și :