Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai

217

Se anunţă vreme frumoasă în vacanţa de 6 zile de Paşte şi de 1 Mai, atât în Bucureşti, cât şi în celelalte regiuni ale țării.

Meteorologii spun că va fi soare, dar este posibil să avem parte şi de ploi trecătoare în unele zile. De altfel, toată luna aprilie va fi una cu o vreme schimbătoare.

Şi de Florii şi de Paşte, vremea se anunţă cât se poate de plăcută în ţară.

În mult-aşteptata vacanţă de sărbători, o să fie soare în cea mai mare parte a ţării, estimează meteorologii, care anunţă totuşi, câţiva nori. Aşa că ne putem aştepta la ploi de scurtă durată în unele zile.

Meda Andrei, meteorolog de serviciu: ”Temperaturile să fie undeva în jurul a ceea ce avem în mod normal la această dată, sunt tempeeraturi maxime cuprinse între 15 şi 20 de grade şi minime cam între 2 şi 10 grade.”

În toată luna aprilie, va fi aşadar o vreme tipică de primăvară: temperaturile pot oscila între 10-20 de grade ziua şi între 0 şi 10 grade Celsius noaptea.

În estul Transilvaniei va fi mai frig, în timp ce în vestul şi sudul ţării vremea va fi ceva mai călduroasă.

Totuşi, nu scăpăm de secetă! Va ploua destul de puţin luna următoare, în comparaţie cu o lună obişnuită de aprilie. Doar la munte se anunţă ploi mai serioase.

Meda Andrei, meteorolog de serviciu: ”În medie se înregistrează cantităţi în general sub 30-40 de l/mp prin Bărăgan, Dobrogea, în special în Delta Dunării, aici sunt zonele unde plouă cel mai puţin, în timp ce în restul teritoriului, media cantităţii de precipitaţii creşte treptat dinspre se ţării către NV.”

sursa – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ