Cum va arăta stadionul pe structură metalică din Timișoara VIDEO

357

Consiliul Local Timișoara a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea unui stadion pe structură metalică în zona Calea Buziașului. Aceștia au prezentat, pe Facebook, și un video cu proiectarea viitoarei arenei. Mai sunt însă pași mari de făcut până când Timișoara va avea un stadion modern.

Trebuie întocmit caietul de sarcini, apoi organizată licitația și obținute tote avizele și autorizațiile necesare. După desemnarea unui constructor, va dura 12 luni pentru ridicarea stadionului. Acesta a fi prejmuit de o zonă verde și va fi amenajat și un loc de joacă. Valoarea investiției este de 113,2 milioane de lei.

Terenul de sport, care se va întinde pe o suprafaţă de 52.000 mp, va fi realizat în Calea Buziaşului din Timişoara, va avea inclusiv spaţii de joacă şi de recreere, cu acces liber al locuitorilor, fiind prevăzut şi cu aproape 700 de locuri de parcare şi ar urma să fie gata în 12 luni de la deschiderea şantierului.

Suprafaţa construită la sol va fi de 9.047 mp şi suprafaţa utilă de 10.605 mp. Stadionul va avea fundaţia din beton armat şi structura de rezistenţă din cadre metalice. Pentru acoperirea stadionului se propune realizarea unei arhitecturi moderne, din materiale compozite.

LĂSAȚI UN MESAJ