Cum va arăta noul pod peste Bega din zona Jiul! Primele imagini…VIDEO

670

Anul acesta, la Timișoara, începe construcția primului pod din ultimii 50 de ani, cu bani de la bugetul local. Cel puțin așa ne asigură primarul Timișoarei, care a prezentat, astăzi, pe contul de Facebook, un clip în care putem admira cum va arăta viitorul pod Jiul.

Podul Jiul va fi construit în prelungirea pasajului feroviar cu același nume, care a intrat anul trecut în lucrări de lărgire și reamenajare. Conform proiectului, produl Jiul va fi prevăzut cu patru benzi de circulaţie, cu piste de biciclete pe fiecare sens şi trotuare care să asigure fluenţa circulaţiei persoanelor. Vor exista şi facilităţi adaptate pentru persoanele cu handicap.

În imaginile de pe Facebook, publicate de Nicolae Robu, putem vedea că viitorul pod va avea câte două benzi pe sens, trotuare și piste de biciclete, precum și iluminat artistic.

Vă reamintim că primarul Timișoarei a cerut insistent ca podurile care se vor construi în oraş să aducă şi elemente de spectaculozitate şi de frumuseţe şi să nu fie simple punţi care leagă două maluri ale Canalului Bega. Edilul a promis ca până la finalul mandatului său vor fi construite poduri – la Jiul, Solventul, Behela şi fosta fabrică de textile ILSA.

LĂSAȚI UN MESAJ