Cum trebuie să conduceți iarna pe drumuri înzăpezite. Stafuri de la specialiștii DRDP Timișoara

124

Specialiștii de la DRDP Timișoara vin cu sfaturi pentru șoferi și le explică cum trebuie să conducă pe timp de iarnă pentru a evita accidente și derapaje. În primul rând, echiparea cu cauciucuri de iarnă este obligatorie. De asemenea, distanța față de mașinile din față trebuie să fie mai mare ca de obicei.

Mai mult, trebuie evitate frânele bruște sau accelerările. Drumarii vă recomandă ca în această perioadă cu ninsori să evitați zonele de pădure, pentru că aici se formează rapid polei.

”Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.)”, transmite DRDP Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ