6.2 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Cum trăiesc oamenii la -52 de grade în „Orașul de gheață” VIDEO

  Dacă aveați impresia că știți ce înseamnă frigul, locuitorii din Oymyakon, un orășel din Rusia v-ar putea schimba radical orice percepție în acest sens. Cea mai scăzută temperatură care s-a înregistrat vreodată în Oymyakon a fost de minus 98 grade Celsius, drept care localitatea este cunoscută și sub numele de „Polul frigului”. Aceasta este și cea mai scăzută temperatură înregistrată pentru orice așezare locuită permanent.

În nord-estul Republicii Ruse Yakutia, unde temperatura medie în luna ianuarie este de minus 50 de grade Celsius, este cunoscută drept cel mai friguros punct locuit de pe planetă.

În Oymyakon locuiesc aproximativ 500 de oameni și timp de zece ani (1920 – 1930) localitatea a fost o escală pentru păstorii de reni, care veneau doar să-și adape animalele la izvorul termal din oraș. Datorită acestui izvor termal, care se află în apropiere, se trage și numele localității Oymyakon, care înseamnă „apa care nu îngheață niciodată”. În anul 1933 a câștigat titlul de cea mai friguroasă așezare de pe planetă, după ce temperatura a scăzut în termometre pînă la minus 98 de grade Celsius.

Conform businessmagazin.ro, relatat de Dailymail, locatarii preferă să-și țină mașinile pornite toată ziua, de teamă că dacă le opresc, nu ar mai putea să le aprindă. Iar săpatul unei groapi de înmormântare poate dura și până la trei zile în această localitate, pentru că pământul este înghețat și trebuie bine încălzit cu cărbuni încinși. Cărbunii și lemnele încă sunt folosite pentru încălzirea casei, însă locuitorii nu pot privilegia de cele câteva lucruri moderne pe care le au, cum ar fi telefoanele mobile. În pofida faptului că zona ar avea semnal pentru ele, acestea îngheață. De asemnea, locuitorii se mai confruntă și cu situații în care cerneala îngheață în stilouri sau bateriile se descarcă.

https://youtu.be/nVGwliRdzKQ

În această zonă nu crește nimic, însă oamenii mănâncă carne de ren și cal. Medicii spun că motivul pentru care localnicii nu suferă de malnutriție se datorează faptului că laptele animalelor conține o cantitate impresionantă de micronutrienți. Spre deosebire de altă țări, aici oamenii sunt căliți, și școala se suspendă doar în cazul în care temperaturile scad sub minus 52 de grade.

sursa: ro.blastingnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :