Cum stă Primăria Timișoara la capitolul venituri: gaură de peste 20 de miloane de lei

217

Visteria Primăriei Timișoara este tot mai goală. Autoritățile se plâng că nu mai încasează aceeași bani cu care s-au obișnuit până anul acesta.

Potrivt primarului Nicolae Robu, bugetul are o gaură de peste 20 de milioane de lei. Edilul spune că din aprilie până acum a încasat cu 22 de milioane mai puțin din cotele defalcate din TVA. Și totul din cauza impozitelor reduse.

”Eu salut reducerea impozitului pe venit, dar am fost cel mai vocal și am tot atras atenția că autoritățile publice locale vor fi grav afectate dacă nu se crește cota parte de la 42 % la 68%. Iată că a crescut doar la 43%. Am primit o compensare de 5 milioane, deci diferența nu a fost de 33 de milione față de cât am luat în iulie 2017, ci acea cifră de 13 milioane a fost diminuată de acea compesare de 5 milioane pe care am primit-o”, a explicat Nicolae Robu.

Explicațiile vin în contextul în care primăria a întârziat mai multe plăți. Cei mai afectați de lipsa de bani au fost angajații STPT care nici până acum nu și-au primit salariile complete și au așteptat și două luni pentru o leafă.

LĂSAȚI UN MESAJ