10.9 C
Timișoara
sâmbătă 15 iunie 2024

Cum se va desfășura votul din 9 iunie. Ce trebuie să știe timișorenii?

Duminică, 9 iunie, au loc alegerile locale și europarlamentare. Timișorenii vor putea vota în cele peste 200 de secții de vot din Timișoara.

În 9 Iunie, locuitorii orașului Timișoara se vor prezenta la vot cu buletinul. Datele lor vor fi introduse în Sistemul Informatic de Monitorizare a prezenței la vot.

Se va vota primarul, consiliul local, președintele Consiliului Județean, dar și reprezentanții României în Parlamentul European. Cetățenii care nu au domiciliu stabil în Timișoara și nu au viză de flotant, pot vota, însă doar pentru europarlamentare.

Cei care au domiciliu stabil în Timișoara sau viză de flotant, vor primi cinci buletine, câte unul pentru fiecare categorie de vot. Aceștia vor fi nevoiți ca, la ieșirea din cabină să introducă buletinul de vot în urna corespunzătoare, pentru ca votul să nu fie anulat.

Secțiile de vot se vor deschide la ora 7:00, iar votul se va încheia de la ora 22:00.

În județul Timiș s-au suplimentat buletinele de vot. Au fost tipărite 2148 de buletine de vot, care au ajuns la secțiile de votare din comunele Bara, Ghizela, Iecea Mare, Jebel și Secaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Weekend plin la Iulius Town: Caravana Garfield, Timișoara Music Awards, meciurile Euro 2024 se văd pe terasa food court, dar și alte surprize

Garfield și caută prietenii printre cineștii din Iulius Town, Teatrul de păpuși revine cu o nouă scenetă pentru cei mici, iar Trenulețul Distracției continuă...

O femeie din Timiș s-a trezit cu fostul prietenei sale la ușă. Bărbatul a intrat cu forța în casă

O femeie s-a ales cu fostul concubin la ușă. Aceasta se afla acasă la prietena ei, acolo unde bărbatul a venit, pus pe scandal....

Citește și :