Cum se mai distrează militarii cu pensii speciale din Armata Română? Niște trafic de droguri, cannabis, ecstasy, etnobotanice…

357

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti, la data de 18 august 2016, au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Vîlcan George Florinel, Biolan Ovidiu Ionuţ şi Iubitu Ionuţ Andrei – militari angajați pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naționale în unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu, Cozma Gheorghe Mihai şi Fratilă Mihai Cosmin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută  de art. 2 alin.1 și 2 din Legea nr. 143/2000.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada  mai – august 2016, inculpaţii au traficat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine şi substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului București, dar și a județului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităților militare, unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice.
Drogurile  și substanțele psihoactive denumite generic etnobotanice erau procurate de pe raza municipiului București de la alte persoane investigate în cauză.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate la data de 18.08.2016 pe raza judeţului Giurgiu, inclusiv două percheziții la Unitatea Militară 01867 Mihai Bravu, județul Giurgiu, cât și a municipiului București, au fost găsite și ridicate diferite cantități și tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy si substanțe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar și sume de bani obținute în urma traficului de droguri.
Inculpaţii urmeaza să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

2 COMENTARII

  1. Uscături sunt peste tot, inclusiv între jurnalişti . Bănuiesc că articolele astea vă pun pâinea pe masă, că titlurile trebuie să atragă cititorii, dar pentru oamenii care chiar cred în cariera militară şi care şi-au făcut şi îşi fac datoria , asocierea cu drogurile e o jignire, aşa cum mi se pare o aberaţie şi faptul că oricine scrie e considerat jurnalist. Bănuiesc că aţi făcut armata la FF sau deloc, altfel ar fi fost posibil să înţelegeţi ce e cu pensiile speciale. Consider că titlul ales face parte din galeria celor care încearcă să instige categoriile de salariaţi, precum şi din categoria celor ce nu au legătură cu conţinutul articolului. Şi atât. Nu cred că în acest fel vă creşte cota sau acest lucru vă face cinste.

  2. Așa o fi. Cu o mică mare diferență. Ziariștii nu sunt plătiți ca militarii de la bugetul de stat, adică din banii noștri, ai tuturor. Cea mai mare parte dintre militarii și generalii români au o legătură doar cu luptele de culise și n-au știut niciodată să muncească pentru banii primiți. Puțini sunt cei care în Armata Română merită cu adevărat pensii speciale. Majoritatea sunt doar impostori făcuți la apelul bocancilor. Apoi, mai este de luat în calcul și faptul că oameni care au muncit din greu toată viața la sapă sau la construcții trăiesc cu pensii doar de 700 de lei. Și asta abia pe la 60 de ani….

LĂSAȚI UN MESAJ