9.9 C
Timișoara
miercuri 28 februarie 2024

Cum se folosește compostorul pentru deșeuri biologice

Pentru cei ce nu cunosc încă feluritele moduri de a aduna corect deșeurile casnice RETIM le oferă câteva explicații necesare. Recipientele pentru deșeuri sunt de mai multe feluri.

COMPOSTOR

Pentru deșeurile biodegradabile (în mediul rural)
Acest tip de recipient se va folosi pentru depozitarea tuturor deșeurilor biodegradabile din gospodărie, precum resturi de legume și fructe, coji de oua, flori uscate, pliculețe de ceai și altele.

Pașii procesului de compostare sunt:

1 Adunați toate deșeurile biodegradabile și vegetale din gospodărie: resturi de fructe și legume, coji de oua, flori, ramuri, iarba, paie, fan, crengi. Nu uitați să separați aceste tipuri de deșeuri de alte resturi.
2 La baza compostorului așezați un strat de 10-15 cm de crengi rupte sau alte resturi din gradina.
3 Alternați cate un strat de deșeuri biodegradabile cu cate un strat de sol uscat din gradina.
4 Utilizați compostul finit ca și îngrășământ natural.

Important

Compostorul este cel mai important recipient pe care îl veți primi. Acesta vă va permite să reduceți volumul de deșeuri menajere din gospodăria dvs. După compostare, puteți utiliza materialul rezultat ca îngrășământ natural.

Alte subiecte :

Un întreg arsenal descoperit în locuința unui mare actor. Polițiștii au intervenit imediat

Celebrul actor Alain Delon avea un „arsenal” într-una dintre locuințele sale din afara Parisului, după cum relatează publicația franceză Le Monde. Polițiștii și procurorii au...

Un cunoscut cântăreț de muzică populară din vestul țării, găsit mort în locuință

Cântărețul de muzică populară Mihai Leric, cunoscut ca Mile Povan a fost găsit mort în locuința sa din municipiul Arad. Primele mesaje au și...

Citește și :