Cum se descurcă șoferii și vatmanii Serviciului Public de Transport din Timișoara, în pandemie VIDEO

31

Șoferii și vatmanii Societății de Transport Public Timișoara sunt expuși, zilnic, în fața infectăriii cu Sars-Cov-2. Aceștia sunt la datorie în fiecare zie pentru a asigura călătorilor cursele de care au nevoie. Pentru ei, STPT a realizat un video de mulțumire.

Mijloacele de transport în comun ale Societăţii de Transport Public Timişoara sunt supuse, în fiecare zi, unui amplu proces de igienizare şi dezinfectare, pentru a scădea riscul de contaminare cu virusul COVID-19. Mijloacele de transport în comun din Timișoara sunt dezinfectate cu ajutorul a 15 dispozitive bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W. Dispozitivele bactericide distrug bacteriile, virusurile, sporii de mucegai și alte impurități din interiorul mijloacelor de transport în comun.

Aceleaşi mijloace de transport sunt dezinfectate de angajaţi ai S.T.P.T. cu cloramină şi dezinfectanţi. Urcarea / coborârea în şi din mijloacele de transport în comun se face în felul următor: în mijloacele de transport în comun prevăzute cu patru uşi, urcarea se va efectua pe uşile 1 şi 3, iar coborârea pe uşile 2 şi 4; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu trei uşi, urcarea se va efectua pe uşa 2 (uşa din mijloc), iar coborârea pe uşile 1 şi 3; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu două uşi, urcarea se va efectua pe uşa 1, iar coborârea pe uşa 2.

După urcarea în orice mijloc de transport în comun, este indicat ca toţi călătorii să se dezinfecteze pe mâini, fiecare vehicul fiind prevăzut cu dozator cu lichid dezinfectant.

Personalul de bord al STPT în vremea pandemiei

Principalii protagonişti ai transportului public local sunt şoferii şi vatmanii. Indiferent de vremuri, aceştia spun „prezent!” în fiecare zi, pentru a asigura serviciul public vital pentru zeci de mii de timişoreni. Chiar şi în vremea pandemiei.

Publicată de STPT – RATT pe Luni, 25 mai 2020

LĂSAȚI UN MESAJ