9.1 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

Cum poți încerca varianta spaniolă a jocului de Blackjack

Jocurile de cărți sunt printre cele mai vechi metode prin care oamenii au ales să se distreze, încă de când au înțeles că au nevoie și de relaxare și și-au dat seama că nu este suficient să ispitești zeii indirect, când mai bine poți tenta soarta pentru a-ți încerca norocul.

Că a fost vorba despre jocurile de noroc făcute prin peșteri, despre pariurile făcute în arene de gladiatori sau despre alegerea favoriților de la Olimpiade, oamenii au căutat să își încerce norocul, să vadă cât de inspirați sau intuitivi pot fi. Și de multe ori au ales bine, ca de alteori să dea greș și să învețe, preferabil, din greșelile care i-au adus la a fi mai buni.

Așa cum precizam, printre cele mai vechi forme de entertainment, care datează de acum câteva secole și care ar fi moștenirea de la popoarele asiatice, jocurile de cărți au reușit să rămână relevante pentru generațiile prezente. La capitolul reușită, jocul Blackjack a trecut testul timpului și început să fie extrem de popular încă de-acum câteva decenii.

Odată cu disponibilitate sa la nivel global, prin versiunile de pe pariuri online, se pare și că tot mai mulți îl încearcă, pe el și variantele sale, desigur, că tot sunt atât de multe disponibile dintre care să se aleagă. O variație demnă de luat în considerare este versiunea spaniolă, cunoscută ca Spanish 21.

Cum se joacă Spanish 21

Spanish 21 poate suna ca un joc nou exotic, dar este de fapt un joc pe care majoritatea oamenilor îl cunosc deja: Blackjack. Diferența constă în diferitele opțiuni de câștig care există în funcție de combinațiile de cărți obținute. Regulile de bază ale jocului sunt cam aceleași, ceea ce îl face accesibil pentru nou-veniți, dar există variații care îl fac mai interesant pentru cei care doresc să schimbe “interpretarea”.

Așadar, Spanish 21 se susține tot pe tabla de joc a Blackjack și se joacă cu șase până la opt pachete de cărți de joc de cincizeci și două de bucăți, dar doar cu 48 dintre acestea se folosesc (se scot zecarii). Aici, ca și dincolo, obiectivul este să obții un total de 21 de puncte, după ce se urmează regulile de joc, ținând cont de valoarea fiecărei cărți – sigur, poate fi ceva mai aproape de acel prag, dar să nu fie depășit.

Jocul începe cu fiecare jucător și dealerul primind două cărți. De obicei, o carte este împărțită cu fața în jos, iar cealaltă este împărțită cu fața în sus. În unele cazuri, jucătorilor li se oferă ambele cărți cu fața în sus, în timp ce dealer-ul primește o carte cu fața în jos. După ce ați primit primele cărți, puteți decide dacă vor să obțină o altă carte (hit) sau să își păstreze mâna așa cum este (stand).

Strategii de bază pentru jocul Spanish 21

În principiu vorbim despre reguli generale, unele fără de care nu poți face jocul. Iar aici ne referim la obligativitatea de a cunoaște, pentru început, toate regulile jocului, căci altfel nu știi deloc ce ai de făcut și ar fi păcat să irosești o sesiune bună de joc. La fel de bine este să fii familiarizat cu tipurile de pariuri, cu orice termeni sau noțiuni se pot ivi în timpul rundelor de joc; mai amintim și despre:

se permite late surrender în această variantă

jucătorii pot opta de mai multe ori pentru split sau double down

nu împarți niciodată o pereche de patru sau de cinci

memorează câteva dintre recomandările care îți povestesc despre cele mai bune opțiuni în ceea ce privește combinațiile de cărți

citește orice cărți pe care le găsești în domeniu

optează pentru un joc mai agresiv

nu te teme să soliciți surrender

continuă să faci hitting constant

evită să-ți iei asigurări

ține evidența tuturor activităților tale în raport cu acest joc

Diferențe și asemănări între Blackjack și Spanish 21

Reține că deși știi Blackjack, s-ar putea să descoperi că acum nu știi Spanish 21, pentru că în ciuda unei mici diferențe, lucrurile se prezintă complet diferit – amintim aici despre cea mai evidentă diferențiatoare, mai exact lipsa cărților de zece.

 

Acum, că există diferență în ceea ce privește șansele de câștig, în modul cum marginea casei influențează totul, că unul se învață și gestionează mai greu sau mai ușor, toate acestea sunt detalii subiective.

Însă, există și câteva asemănări pe care nu le poți ignora:

jucătorii primesc două cărți cu fața în sus

câștiga mâna care obține cel mai apropiat total față de 21

disponibilitatea pentru Hit, Stand, Double Down, Split

ambele variante de joc îți solicită abilitățile analitice, de observare și numerică

Concluzie

Indiferent de varianta de joc pe care o alegi, acordă-ți timp și ai răbdare cu tine. Până la urmă obiectivul este să câștigi, desigur, dar la fel de mult contează ca la finalul rundei de joc să te fi bucurat de timp de calitate, să fi avut câteva momente de relaxare și să fi uitat orice neplăceri. Ți-am recomandă să încerci ambele variante, ca să vezi ce diferențe sunt și abia după câteva runde să îți dai seama care ți se potrivește cel mai bine – ține cont că trebuie să te provoace, pe cât de mult te încântă!

 

 

Alte subiecte :

Concedierile pe piața IT din Banat nu se întrevăd, deocamdată! Rectorul Universității Politehnica Timișoara vine cu explicația

Zeci de mii de specialiști în domeniul IT din Statele Unite ale Americii și-au pierdut locurile de muncă, într-un an și jumătate. Criza industriei IT...

Zboruri accesibile pentru evadări rapide

Dacă te afli în căutarea unei modalități rapide și accesibile de evadare, alegerea perfectă poate fi reprezentată de zbor. Îți poți satisface astfel dorința...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :