10.3 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

Cum Polivalenta de 16 000 de locuri rămâne doar un vis pentru Timișoara, va trebui să ne amăgim cu sala de sport pe cale de a fi finalizată de UPT

Sala Polivalentă a Universității Politehnica din Timișoara – numită și Mica Polivalentă, care va avea o capacitate de 2.600 de locuri, e în construcție de mai bine de 14 ani.

Lucrările la Mica Polivalentă au început în 2010, în mandatul rectorului Politehnicii de atunci, Nicolae Robu, care apoi a fost și primarul Timișoarei, timp de două mandate. Au fost continuate în mandatul rectorului Viorel Şerban, iar acum e rândul noului conducător al UPT, Florin Drăgan, să își bată capul cu construcția.

Ani de zile au fost probleme cu constructorii, care au intrat pe rând în insolvență la scurt timp după ce câștigau licitația. Atunci când lucrările erau gata în proporţie de 70 la sută, s-a decis reproiectarea structurii acoperişului, dărâmarea celui vechi şi ridicarea unui nou acoperiş.

La ora actuală este refăcută toată partea de structură, care a fost o treabă destul de complicată, a durat, dar acum e refăcută, acoperișul e făcut. Vrem să facem o evaluare să nu mai avem probleme la licitație, să ne trezim că apar discuții. E o sală de mult timp în lucru, apar elemente noi, că ceva a ruginit și așa mai departe. Să nu avem astfel de situații, facem o evaluare, iar în doi-trei luni vom da drumul la licitație, iar lucrările cred că vor dura un an de zile”, spune Florin Drăgan, în vara anului 2023. De atunci nici nu s-a mai întâmplat nimic la arenă.

Veștile bune au venit la începutul acestui ani. Universitatea Politehnica a anunțat că au fost actualizați indicatorii tehnico-economici, urmând ca în cel mai scurt timp să fie trimiși la Ministerul Educației, în vederea aprobării.

În prima jumătate a acestui an urmează să fie organizate licitațiile pentru lucrările care au mai rămas de executat: finisaje și amenajări interioare (parțial), finalizarea instalațiilor interioare și exterioare (parțial), amenajările exterioare care cuprind zonele verzi, spațiile de parcare și edilitarele aferente”, au transmis cei de la UPT.

Sala Polivalentă a Politehnicii va avea o capacitate de 2.600 de locuri.

Investiţia inițială era de aproximativ 6 milioane de euro, însă la final, având în vedere scumpirea materialelor de construcție, putem vorbi de dublarea costurilor.

Sursa: https://adevarul.ro

Alte subiecte :

20 de ani de Smithfield România, 4.600 de specialiști dedicați în a produce „Hrană bună. În mod responsabil.”

2024 marchează 20 de ani de la debutul operațiunilor Smithfield România și tot atâția de angajament continuu în formarea de cariere de succes. „De...

Prima ediție 2024 a Salonului Industriei Ușoare | FOTO-VIDEO

În perioada 21 - 25 februarie 2024, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește prima ediție din acest an a SALONULUI INDUSTRIEI UȘOARE, eveniment tradițional în rândul...

Citește și :